Nieuws

Nathalie Hendrikse verlengt contract bij Gjerpen

Een kijkje in de keuken bij Nathalie Hendrikse

Van de Redactie  - Nathalie Hendrikse, voormalig speelster bij OTTO Workforce/VOC Amsterdam en op dit moment spelend als prof bij Gjerpen HK in de hoogste Noorse handbalcompetitie, blijft ook het volgend seizoen speelster van de Noorse club.

“Mijn vorige contract was een 1+1 jarig contract en ik heb een nieuw verbeterd contract getekend voor het volgend seizoen. Dat betekent dat ik nog zeker één jaar verder ga bij Gjerpen HK.” Ze is er heel blij mee.

De vaak onuitputtelijke Hendrikse wist zich in Scandinavië, na een stroeve start met weinig speelminuten, alsnog te herpakken. “We hebben vorig seizoen veel punten gepakt nadat we na de winterstop van coach zijn gewisseld. Gunstig voor mijn speelminuten. Ik hoop deze stijgende lijn dit seizoen te kunnen doorzetten.”

Nathalie is in Noorwegen heeft de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 achter de rug. De eerste competitieronde is voorbij. “Onze voorbereiding bestond uit twee delen. Voor de zomervakantie 5, 6 weken. Veel kracht- en looptraining, 12 tot 15 trainingenper week. Dan vijf weken zomervakantie waarin van ons werd verwscht dat we elke week vier looptrainingen, vier krachttrainingen en drie andere sportieve maar rustige trainingen volgden. Bij terugkomst uit de vakantie hadden we vier weken om ons klaar te stomen voor de competitie, met 4, 5 handbaltrainingen, 2, 3 oefenwedstrijden en 2,3 zware krachttrainingen per week. Pittig, ja maar zo ben je wel topfit voor de start van het seizoen!”

Gjerpen treft in de eerste vier competitieduels de nummers een tot en met vier van het vorig seizoen. “Misschien hier of daar een leuk verrassing. Daarna moeten we er staan voor de voor ons belangrijkere wedstrijden om punten te pakken.”

Nathalie Hendrikse handbalt sinds haar vierde. Met OTTO Workforce/VOC Amsterdam werd ze in het seizoen 2016/2017 kampioen van Nederland. In een drieluik met Dalfsen pakte VOC uiteindelijk de titel. Na dat succesvol verlopen seizoen met de Amsterdamse club dwong ze een transfer naar Gjerpen HK in de hoogste Noorse handbalcompetitie als professional. Als overige hobby’s houdt ze van het maken van heerlijke gerechtjes, fitnessen, hardlopen en reizen.

In de zomer van 2017 is ze gestart met haar eigen website om zo mensen nóg beter te laten zien wat haar dagelijks bezig houdt. Daarnaast probeert ze mensen te inspireren met sport, food, lifestyle en travel wanneer je deze inspiratie zelf even kwijt bent!

Bron: Vrijetijdamsterdam.nl

Deel dit bericht