Nederland opent het WK met een goede wedstrijd tegen China

De Nederlandse handbalsters zijn zaterdagmiddag het wereldkampioenschap goed begonnen De eerste wedstrijd in groep B tegen China werd na een 19-9 ruststand met 42-21

De eerste helft was nog wat onwennig  en rommelig mede ook omdat China verraste met een dekking waar Nederland niet op ingesteld was. Pas na een minuut of twintig en een 11-7 tussenstand ging China toch meer terug naar een traditionele dekking en kon Nederland vervolgens nog uitlopen naar de 19-9 ruststand.

In de tweede helft probeerde China het weer in de offensieve dekking maar toen sneed Nederland er eenvoudig doorheen en kon het mede door vier treffers op rij van Debbie Bont uitlopen naar 25-9 vooraleer de Chinezen nog eens een keer konden scoren. Vanaf dat moment speelde Nederland een gemakkelijke tweede heft waar iedereen aan bod kwam bij Oranje. Aan de hand van strek spelende regisseur Nycke Groot, die ook werd gekozen als speelsters van de wedstrijd, en de goed scorende Lois Abbingh, Yvette Broch en Estevana Polman kwam Nederland uit op een 42-21 eindstand.

Scores: Lois Abbingh 7, Yvette Broch 7,  Estevana Polman 6, Debbie Bont 4, Danick Snelder 3, Nycke Groot 3, Angela Malestein 3, Lynn Knippenborgh 3, Laura van der Heijden 2, Martine Smeets 2, Sanne van Olphen 1, Michelle Goos 1,