Nederland U20 vanavond om 18:30:uur tegen Rusland

Door Hans Schets - De Nederlandse handbalsters U20 spelen vanavond om 18:30 uur hun kwartfinalewedstrijd tegen Rusland.  Rusland werd overtuigend groepswinnaar in groep B met vijf overwinningen en liet in de achtste finale Brazilië kansloos. Met een 32-20 overwinning werden de Zuid- Amerikaanse handbalsters verwezen naar de strijd om de plaatsen 9 t/m 12. De laatste keer dat Oranje tegen Rusland speelde was bij het EK vorig jaar en verloor toen in de laatste wedstrijd van de tweede ronde met 25-20. Rusland verloor later dat toernooi de finale met 31-26 van Frankrijk. Nederland eindigde als zesde.

Dat EK kreeg voor Rusland nog vervelende gevolgen want drie speelsters werden betrapt op het gebruik van het middel Meldonium. Die drie betreffende speelsters werden uiteindelijk geschorst en Rusland raakte de tweede plaats kwijt. De betreffende speelsters zijn niet in de selectie opgenomen, ook al werd hun uiteindelijke straf verminderd tot acht maanden.

Zeven Europese landen hebben zich geplaatst voor de kwart finale. Korea is het enige niet-Europese land dat zich tegen Montenegro wist te plaatsen voor de laatste acht.