Nederlands handbalsters U17 beginnen EK met verlies

De Nederlandse handbalsters U17 zijn het EK in het Macedonische Skopje met een nederlaag begonnen. De eerste tegenstander Kroatië was na een 12-11 ruststand met 24-22 te sterk voor de Oranje brigade

Kroatië opende strek en kwam na elf minuten op een 3-0 voorsprong. Mariël Beugels en Iva van der Linden scoorden in dezelfde minuut nog de 3-2 maar het duurde nog tot de 24e minuut vooraleer Oranje weer op gelijke hoogte wist te komen door Mariël Beugels (8-8). In de slotfase scoorde beide ploegen om en om maar het was Kroatië dat daarmee wel met de 12-11 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na de pauze was de eerste treffer voor Kroatië waardoor Oranje meteen weer met een achterstand van twee doelpunten werd geconfronteerd: 13-11 In de veertigste minuut kwam Oranje weer opnieuw langs zij door twee doelpunten op rij van Amy Oostveen en Merel Freriks. (16-16). Kroatië loopt echter meteen weer uit naar 18-16.

Oranje reageert ook weer meteen met twee treffers op rij en komt op 18-18 maar ook nu laat men het weer lopen en kan Kroatië die doelpunten op rij scoren. De 21-18 voorsprong blijkt het beslissende gaatje te zijn want Dione Housheer en Mariël Beugels brengen Oranje nog wel terug naar 21-20 maar dichterbij komt Oranje niet. Kroatië loopt weer uit (23-20) waarna de wedstrijd uiteindelijk met 24-22 wordt beëindigd in het voordeel van Kroatië.

Scores voor Nederland: Beugels 4, Housheer 3, Oostveen 3, Van de Wetering 3, Freriks 2, Mulder 2, Ten Cate 2, Nooitmeer 2, Van der Linden 1 en Zeldenthuis 2.

Vrijdagmiddag om 13:00 speelt Nederland  tegen  Portugal dat donderdag tegen een stevige nederlaag aan is gelopen tegen Frankrijk 35-24. Beide landen moeten dus winnen wil men nog aanspraak maken op de tweede plaats