Nieuws

Nederlandse speelsters houden het voor gezien bij Bietigheim

Van de Redactie – Nadat Angela Malestein eerder al te kennen gaf Bietgieheim na dit seizoen te gaan verlaten, hebben ook Laura van der Heijden en Maura Visser aan de club laten weten deze zomer af te zwaaien. Voor flankspeelster Malestein had de club inmiddels de Deense Trine Østergaard Jensen (Odense Håndbold) ingelijfd.

Nu dus de vierde nieuwe speelster voor Bietigheim, Stine Jörgensen. De 29-jarige die 12 jaar in de Deense Liga speelde, tekent een contract tot 30 juni 2022 en speelde de laatste drie seizoenen voor Odense. Daarvoor trok ze het shirt van FC Midtjylland Håndbold aan. Voor de Deense nationale ploeg scoorde ze in 148 interlands 487 keer. Meeste succes behaalde bij het WK 2013 (brons) alsook een tweede plaats op de topschutterslijst bij het EK 2016.

Eerder al kwam men tot overeenstemming met Xenia Smits (Metz Handball), Julia Maidhof (HSG Bensheim/Auerbach) en Trine Østergaard Jensen (Odense Håndbold). Als opvolger van de naar Zwitserland vertrekkende Martin Fruelund is Markus Gaugisch aangetrokken.

Maura Visser, vijf jaar actief bij de Duitse club, zet definitief een punt achter het tophandbal, zo laat ze weten in een persbericht. De 34-jarige spelverdeelster heeft voortdurend last van knieproblemen maar ook wil ze meer aandacht aan haar gezin kunnen besteden. Met de ploeg werd ze tweemaal Duits kampioen en won ze twee keer de Super Cup.

In datzelfde persbericht meldt de clubleiding dat Laura van der Heijden na twee succesvolle seizoenen – ze speelde daarvoor bij het Hongaarse Ferencvaros - haar loopbaan in het buitenland wil voorzetten. Bietigheim staat in de Bundesliga drie punten achter op koploper Dortmund.

Tess Wester verruilde twee jaar geleden Bietigheim voor Odense.

cover Maura Visser stopt aan het einde van dit seizoen

foto archief HSP

Deel dit bericht