Nieuws

Nederlandse handballers U18 groepswinnaar bij EK in Litouwen

Oranje ligt op koers

De Nederlandse handballers zijn donderdagmiddag groepswinnaar geworden in groep A bij het European Championship in Litouwen. In de laatste groepswedstrijd versloeg de ploeg van trainer coach Edwin Kippers na een 7-15 ruststand Estland met 24-27. Tot diep in de tweede helft stond Oranje nog op een zes punten voorsprong. In de slotfase kwamen de Esten nog terug maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Scores voor Nederland:  Bram Versteegden 8, Jeroen roefs 4, Dani Baijens 3, Tim Claessens 3, Ivar Stavast 3, Sander Visser 3, Rick Wielage 2, Luca van Straaten 1.

Nederland gaat zaterdag in de halve finale spelen tegen Israël. Zij moesten donderdagmiddag in een onderling duel uitvechten met Oostenrijk wie in Groep B eerste wordt en wie tweede. Israëli eindigde na de 32 -18 (rust 15-3)  nederlaag als tweede wat betekend dat zij  zaterdagmiddag on 16:00 uur Nederandse tijd tegen Nederland gaan spelen voor een plaats in de finale.

Met Nederland heeft ook Italië zich geplaatst voor de halve finale. Zijn versloegen in de laatste wedstrijd Moldavië met 28-23 en gaan het in de andere halve finale opnemen tegen Oostenrijk   

Met het bereiken van de halve finale heeft Nederland de eerste doelstelling bereikt. Nu is het zaak om toernooiwinnaar te worden om daarmee de promotie naar het EK U18 van 2018 te realiseren  

Deel dit bericht