Nieuws

Nederlandse handballers verliezen oefenwedstrijd van Qatar

Nederlandse handballers verliezen oefenwedstrijd van Qatar

De Nederlandse handballers zijn ter voor bereiding op de twee WK kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland ( op 13 en 17 januari) de komende dagen neergestreken in Qatar, dat in voor bereiding is op het Aziatisch kampioenschap die van 15 t/m 28 januari in de hoofdstad van Bahrein Manama worden gespeeld.

De eerste wedstrijd van het Nederlands team, dat op nieuwjaarsdag ’s morgen om half acht van Schiphol naar de Perzische golf was vertrokken, eindigde na een 20-10 ruststand tegen de vicewereldkampioen in een 38-26 nederlaag. Het was tevens  het debuut in Oranje van Tommy Falke, Jort Neuteboom en Robin Jansen.

“In de eerste helft hebben we te druistig gespeeld”, zoals bondscoach Joop Fiege het omschreef . “In eerste instantie kunnen we tot 4-4 en 5-5 goed bijblijven maar dan denken we dat we een ingespeelde machine zijn waardoor er te veel fouten worden gemaakt en zij veel snelle tegenaanvallen kunnen lopen en daar uit weten te scoren. Wij gaan dan met een vertekende achterstand van tien doelpunten de rust in, maar dat hebben uiteindelijk we wel zelf gedaan.  Als we de rust hadden kunnen bewaren had het misschien 18-14 of 18-15 geweest.

"In de tweede helft hebben we dan toch ruggengraat getoond alleen hadden we toen veel last van hun cirkelspeler van 2.06 meter de ex Spaanse basketballer Borja Vidal (34)  waardoor we veel zevenmeters en tijdstraffen  tegen kregen en daardoor dubbel gestraft werden maar desondanks hebben we het in de tweede helft veel beter gedaan. Iedereen heeft gespeeld vandaag en gescoord op Robin Jansen na die jammer genoeg niet wist te scoren".  

Scores Nederland: Luc Steins 5, Tommy Falke 4. Joris Baart 2, Toon Leenders 2, Leon van Schie 2, Arjan Haenen 2, Patrick Miedema 2, Jeffery Boomhouwer 2, Jasper Adams 1, Jort Neuteboom 1, Pim Augustinus 1, Ivo Steins 1.

“Wat wel leuk is” vertelt Fiege “is dat Valero Rivera na afloop van de wedstrijd naar ons toe kwam en vroeg of wij nog een keer tegen de nationale selectie willen spelen want hij wilde nog graag een keer tegen ons spelen. Daar waar het de bedoeling was dat we tegen Oatar U21 zouden spelen hebben we ja tegen gezegd tegen het aanbod want het duurt misschien wel weer een paar jaar voordat je tegen de nummer twee van de wereld twee oefenwedstrijden kunt spelen.  Het betekend wel dat ze ons in ieder geval wel veel huiswerk voor de volgende wedstrijd hebben meegegeven waar we mogen bij de training mee aan de slag kunnen”.

Deel dit bericht