Nederlandse handballers verliezen tijdens EYOF ook van Zweden

De Nederlandse handballers hebben dinsdag ook de tweede wedstrijd groepswedstrijd tijdens het EYOF toernooi verloren. Zweden was na een 9-12 russtand met 18-25 te sterk voor de Oranje jongens van bondscoach Harrie Weerman en Edwin Kippers.

Zweden kwam strek uit de startblokken en pakte een 2-6 voorsprong. Toch knokte Nederland zich weer langszij. Duncan Postel en Joost Rombouts wordt het 7-7 (20’). Zweden neemt een time-out en dat resulteert weer een 7-10 voorsprong voor de Scandinavische handballers die vervolgens met een 9-12 voorsprong de rust in gaan.

Na de rust is het Nederland dat sterk van start gaat. Het dan Rene Jaspers die na drie minuten weer voor een gelijke stand zorg (12-12). Vervolgens wordt er door beide ploegen weinig gescoord. Na tien minuten wordt het 13-13, maar halverwege de tweede helft gaat Zweden toch weer met een drie punten voorsprong aan de leiding: 13-16. Twee keer kon Nederland een achterstand goedmaken maar nu waren de krachten toch al langzaam weggevloeid. De Oranje jongens waren dan ook niet meer instaat de achterstand goed te maken en zagen Zweden langzaam steeds veder weglopen. Met nog vijf minuten te spelen staat het 16-21 en ziet Oranje Zweden in de slotfase nog weg lopen naar de 18-25 eindstand.

Scores voor Nederland: Rik Elissen 4, Kay Smits 4, Rene Jaspers 3, Duncan Postel 2, Marwin van Offeren 2, Evert Kooijman 1, Joost Rombouts 1 en Niels Poot 1.

Woensdag (17.30 uur) speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Wit Rusland.