Nederlandse handballers verslaan Japan.

De Nederlandse handballers hebben ook hun tweede wedstrijd tijdens het vierlanden toernooi in Houten gewonnen. Na de 16-9 ruststand werd Japan met 28-23 verslagen.

De eerste helft was de beste helft van Oranje, terwijl het in de tweede helft rommelig werd en daardoor de score ook wat grillig verliep. Nederland begon sterk met snel en attractief handbal. kwam snel op 3-1 maar zag Japan bij 3-3 weer langszij komen. Daarna was het toch Nederland en vooral Bobby Schagen, dat de klok sloeg en Japan bij 7-3 (11’) en 13-5 (20’) dwong tot het nemen van een time-out. het liep dan ook van geen kanten bij de japanners. Na de tweede time-out liep Nederland niet meer verder uit en ging het rusten met een tussenstand van 16-9 op het scorebord in “The Dome”.

In de tweede helft liep het allemaal wat minder soepel bij Oranje waardoor de score op en neer ging. Japan kwam snel terug naar 17-12 oranje liep weer wat uit waarna Japan weer wat terug kon krabbelen. Van 19-12 naar 20-15 naar 23-15  ging het naar 24-20 met nog zeven minuten te spelen. Dan doet Japan zich zelf de das om met twee tijdstraffen in korte tijd waarbij het bijna een minuut in dubbelondertal komt Oranje loopt weer uit naar 26-21  (56’), Uiteindelijk zegeviert Oranje met 28-23

Scores: Bobby Schagen 8, Tommie Falke 4, Ephrahim Jerry 4, Kay Smits, Iso Sluijters 3, Robin Jansen 3, Evert Kooijman 1, Toon Leenders 1, Joris Baart 1,