Nederlandse handballers winnen na een veldslag opnieuw van Bahrein

De Nederlandse handballers hebben ook hun derde wedstrijd bij de 2018 Handball Premiere 6 in het Zuid Koreaanse Seoul gewonnen. Na een 10-12 ruststand zegevierde Oranje met 21-32.

Het was vooral de eerste helft waarin nogal wat gebeurde. Dennis Schellekens raakte naar het zich laat aanzien na vijf minuten ernstig geblesseerd aan zijn knie nadat hij net een bal gestopt had en hij verkeert terecht leek te komen met zijn voet waarna hij veld het veld gedragen moest worden.

Vier minuten later mocht Jaap Beemsterboer met rood van het veld en daarna begon het twee minuten straffen te regen voor Oranje. Tussen minuut 14 en 22 kreeg Oranje zes tijdstraffen te verwerken. Het begon met een onduidelijk tijdstraf voor Jerry na veel diskussie langs de kant met de Koreaanse waarnemen. Soms leek het er wel op dat Oranje deze wedstrijd niet mocht winnen.

Tussen door kreeg ook nog een speler van Bahrein in de 15e minuut Rood voor het aan de arm trekken van Jody Baijens en moest Jerry in de 19e minuut van helt veld nadat hij tegen een ellenboog was aangelopen en naar alle waarschijnlijk een paar tanden moet missen, althans daar kijkt het op. Hij kwam ook niet meer terug

Ondanks alle tegenslagen bleef Oranje, dat geen beroep kon doem op Evert Kooijman, overeind in de eerste helft dankzij een strek ingevallen Bart Ravensbergen. Nederland opende sterk 2-4 na acht minuten maar na het incident met Schellekens zat de schrik er even flink in en kwam Bahrien op een 5-4 en 6-5 (17’) voorspong. Oranje liet zich letterlijk niet uit het veld slaan en knokte zich terug naar een 6-8 voorspong. Die marge kon men mee de rust in nemen: 10-12

In de tweede helft was Bahrein opgebrand en al snel kon Oranje de voorsprong uitbouwen naar 12-16 (34’) en 13-19 (36’). Bahrien kwam nog even terug naar 16-19 (40’) maar vervolgens bouwde Oranje gestaag zijn voorspong verder uit naar de maximale marge van 11 doelpunten na 55 minuten. Als Nederland wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan was de overwinning nog een stuk groter uitgevallen als de uiteindelijke 21-32 zege. Tot “Man of the Match” werd Jasper Adams gekozen

Scores voor Nederland: Alec Smit 6, Iso Sluijters 5, Tommie Falke 4, Robin Jansen 3, Rutger ten Velde 3, Ivo Steins 3, Luc Steins 2, Dani Baijens 2, Kay Smit 1, Jordy Baijens 1, Tom Janssen 1, Jasper Adams 1

Donderdag speelt Nederland zijn laatste wedstrijd tegen Korea.