Nederlandse handballers winnen ruim van Bahrein

Nadat de Koreanen zaterdag de eerste wedstrijd tijdens de 2018 handball premiere6 met 37-25 (17-9) van Bahrein hadden gewonnen was het zondag de beurt aan Nederland . Zij speelde ook hun eerste wedstrijd tegen Bahrein.  Na een 15-13 ruststand zegevierde Oranje met 34-24 in hun eerste wedstrijd deze week bij de 2018 handball premiere6 in het Zuid-Koreaanse Seoul.

Nederland hat ten opzichte van de twee Play-off wedstrijden tegen Zweden Jeffery Boomhouwer, Bobby Schagen, Gerrie Eijlers en Toon Leenders thuisgelaten omdat zij na een lang en zwaar seizoen toe waren aan rust. Daarvoor  had de bondscoach Dennis Schellekens, Jordy Baijens, Rutger ten Veld, Tom Jansen en Robin Jansen meegenomen naar Seoul.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en man in de openingsfase al snel en voorspong van twee doelpunten 4-2 om deze na 12 minuten uit te bouwen naar een verschil van vier doelpunten mede door de trefzekere Tommie Falke met vier treffers en drie van Iso sluijters. Falke zorgde nog voor de 10-5 na zeventien minuten maar het vele wisselen aan de zijde van Nederland kam het spel in het tweede gedeelte van de eerste helft niet te goede. Mede door een tijdstraf van Evert Kooijman kon Bahrein naar een ruststand van 15-13.

In de tweede helft kwam Schellekens voor Ravenbergen in het doel. Nederland kon zich weer herpakken en liep meteen weer door een doelpunt van Ton Jansen en Jordy Baijens uit naar 17-13. In de tweede helft kon Oranje vooral veel profiteren van de snelle tegenaanvallen Via twee maal Jordy Baijens en een zeven meter van Kay Smits werd het na 38 minuten 20-14. Halverwege de tweede helft kwam Oranje uit op een verschil van tien doelpunten als Jerry de 26-16 laat aantekenen. Twee tijdstraffen aan Nederlandse zijnde zorgen er voor dat de Oranje niet verder kan uitlopen en Bahrein wat terug kan doen 28-20 maar dichterbij komen de handballers uit de Arabische golfstaat niet. In de slotfasen loopt Oranje mede door drie doelpunten van Rutger Ten Velde, die uitgeroepn werd tot Man of tkhe Match, weer uit naar 32-21 en zegeviert uiteindelijk met 34-34

Scores voor Nederland: Tommie Falke 5, Rutger ten Velde 5, Kay Smits 4, Jordy Baijens 4, Alec Smit 3, Iso Sluijters 3, Evert Kooijman 2, Tom Jansen 2,  Luc Steins 2, Ephrahim Jerry 2, Ivo Steins 1, Jaap Beemsterboer 1,