Nederlandse handballers winnen Seoul Cup

De Nederlandse handballers zijn donderdagmiddag Nederlandse tijd winnaar geworden van de  Seoul Cup. Ook de vierde wedstrijd tijdens de 2018 Handball6 Premiers en de tweede tegen Korea werd een overwinning voor de Nederlandse ploeg. Na een 13-13 ruststand zegevierde Oranje voor de tweede keer nipt met 22-23 van de Koreaanse ploeg.

Het was niet de beste wedstrijd van Oranje maar op wilskracht wist men deze alsnog winnend af te sluiten. De Koreanen was er alles aan gelegen om de wedstrijd winnend af te sluiten om de eindzege in eigen huis te houden. Nederland leek daar in de eerste helft wel aan mee te gaan werken want Oranje grossierde in het missen van kansen. Zo kon Korea na acht minuten op een 5-2 voorspong komen. Nederland knokt zich daarna terug naar 5-5 (13’) maar in de daarop volgende fase van zeven minuten ging het opnieuw mis met Oranje want niks leek te lukken

Het zeker niet bijster sterk spelend Korea greep de kans aan om uit te lopen naar 9-5. Pas in de 21e minuut kon Oranje via Ale  Smit weer tegensoren: 9-6. Korea nam direct een time-out maar zag Nederland toch weer terugkomen. Met net geen twee minuten meer op de klok was het Tom Janssen die weer de gelijkmaker scoorde. 11-11. In laatste anderhalve minuut vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom want gerust werd er met 13-13

In de tweede helft opende Oranje sterk en kwam meteen op een twee doelpunten voorspong na anderhalve minuut spelen: 13-15. Toch kwam Korea weer langszij bij 16-16 waarna Kay Smits nog de 16-17 scoorde voor Nederland vanaf de zevenmeter lijn. Weer brak er een fase aan voor Nederland dat veel gemist werd waardoor men opnieuw niet in staat was de voorspong verder uit te bouwen.

Het geluk was dat ook bij Korea het kaarsje langzaam uitdoofde want echt profiteren konden zij nu ook niet meer al namen ze nog wel de voorspong 18-17 (41’) Tommie Falke en Kay Smits zorgde dan weer voor een 19-20 tussenstand na 44e minuten.

Wat beide ploegen in het laatste kwartier nog lieten zien was niet bijster strek. Ondanks vele missers maar nog wel een redelijk functioneerde dekking met daar achter een goede Bart Ravensbergen konden de Koreanen ook nauwelijks meer tot score komen en wist Nederland de minimale voorspong te verdedigen en zo de 22-23 overwinning over de streep te trekken en daarmee de winst te pakken in de 2018 Handball Premier6

Ivo Steins werd gekozen tot “Man of the Match

Scores voor Nederland kamen van: Luc Steins 4, Kay Smits 4, Tommie Falke 4, Ivo Steins 3, Alec Smit 2, Ephrahim Jerry 2, Iso Sluijters 2, Rutger ten Velde 1, Tom Janssen 1.