Nederlandse handballers winnen van Korea na dramatische 1e helft

De Nederlandse handballer hebben maandag morgen elf uur Nederlandse tijd na een dramatische eerste helft in de allerlaatste seconden de tweede wedstrijd tijdens de Handball Premire 6 in het Zuid Koreaanse Seoul met na een 6-13 ruststand met 25-24 gewonnen van het gastland Korea.

Nederland begin dramatisch aan de wedstrijd en minste de een na de andere kans. Korean dat ook niet bijster sterk speelde deed dat niet en kwam in de dertiende minuut op een 0-5 voorspong. Jerry brak de Nederlandse ban meer veel hielp het niet in de eerste helft. Nederland bleef soms de mooiste kansen missen en zag Korea nog uitlopen naar 2-9 vooraleer men iets terug kon doen: 4-9 door Kooijman en Falke. Er werd vervolgens gerust met bij een 6-13 tussenstand.

In de tweede helft kwam Bart Ravensbergen tussen de palen hij speelde een sleutelrol in de tweede helft, al miste Nederland opnieuw de eerste drie kansen. Ravensbergen werd dan ook terecht uitgeroepen tot “Men of the Match” Mede door de stops van Ravensbergen was het Falke die  met drie treffers binnen twee minuten de achterstand verkleinde naar 9-13. Vooralsnog leek Oranje niet dichterbij te kunnen komen tot halverwege de tweede helft de wedstrijd echt kantelde. Bij 11-16 waren het Ten Velde tweemaal, Dani Baijens en Jasper Adams die Oranje binnen vier minuten naar 15-16 (47’) schoten. Opnieuw bleef Nederland steken op een doelpunt verschil omdat er een aantal kansen op de gelijkmaker gemist werden

.

De gelijkmaker kwam er toch maar het duurde tot zes minuten voor het einde voor Oranje voor het eerst langszij kwam door Ten Velde en Adams vervolgens Nederland voor het eerste op voorspong zette: 21-20 (55’) Toch leken de Koreanen met de wist te gaan lopen als zij weer de voorspong pakken (21-22 en 22-23) De slotfase was echter voor Oranje dat met twee makkelijke treffers van Ten Velde weer op voorsprong kwam 24-23. Na de Koreaanse gelijkmaker gevolgd door een time out van Nederland was het Falke die in de aller laatste seconden met gevaar voor eigen leven de winnende treffer scoorde 25-24

Scores van Nederland kwamen van: Tommie Falke 6, Rutger ten Velde 5, Jasper Adams 4, Dani Baijens 3, Epharahim Jerry 2, Evert Kooijman 2, Alex Smit 2, Iso Sluijters 1