Nieuws

Nederlandse handbalsters beginnen EK 2018 tegen Hongarije

Ondanks dat Nederland door de Franse EK organisatie geplaatst was in poule C zijn de Nederlandse handbalsters echter door de tweede plaats in de EK kwalificatiegroep niet als groepshoofd geplaats maar als nummer drie. Hongarije dat als eerste in de groep van Nederland is geëindigd  kreeg daardoor een plaats in pot en kwam daarmee bij de loting automatische weer bij Nederland in de groep omdat de andere drie landen uit pot 1 geplaatst waren in de groepen A (Denemarken), B (Frankrijk) en D (Noorwegen)

De 'gelukkige handen' bij de loting kwamen van de Noorse keepster Silje Solberg, de rechteropbouwsters van Denemarken, Line Jorgensen, de Nederlandse linkeropbouwsters Jessy Kramer en de Franse rechterhoek  Blandine Dancette. Alle vier afgelopen seizoen actief in de Franse competitie Zij trokken de 16 deelnemende landen naar de volgende groepen.

Groep A wordt gespeeld in Nantes,

Denemarken, Servië, Zweden, Polen

Groep B wordt gespeeld in Nancy,

Frankrijk, Montenegro, Rusland, Slovenië

Groep C wordt gespeeld in Montbéliard

Hongarije, Spanje, Nederland, Kroatië

Groep D wordt gespeeld in Brest.

Noorwegen, Roemenië, Duitsland, Tsjechië

Bondscoach Helle Thomsen  “De loting is oké voor ons, maar het zegt ook niet veel. Op het EK kunnen alle teams handballen en van elkaar winnen. Je kunt wel kijken naar landen in een andere poule, maar die zijn ook goed. Er zijn geen slechte teams. Het toernooi is niet te voorspellen. Bij het WK weet je dat je altijd twee à drie mindere tegenstanders treft. Als je dan niet goed speelt tegen bijvoorbeeld Kameroen, versla je ze nog. Nu moet je elke wedstrijd goed spelen om te kunnen winnen”.

De eerste drie teams van elke groep kwalificeren zich voor de hoofdronde van het evenement, die zal plaatsvinden in Nantes (voor teams van A en B) en Nancy (voor teams van C en D). Het laatste weekend met halve finales en de finale vindt plaats van 14 tot 16 december in Parijs.

De loting heeft opgeleverd dat Nederland de eerste wedstrijd tegen Hongarije moet spelen op zaterdag 1 december om 15:00 uur. Een mooie gelgenheid om meteen revanche te nemen op de thuisnederlaag van afgelopen maart in Eindhoven.

Speelprogramma groesfase Groep C

01.12.2018  - 15u00  Hongarije - Nederland    

01.12.2018  - 18u00  Spanje - Kroatië 

03.12.2018  - 18u00  Kroatië  - Hongarije 

03.12.2018  - 21u00  Nederland - Spanje   

05.12.2018  - 18u00  Nederland - Kroatië

05.12.2018  - 21u00  Hongarije – Spanje 

Deel dit bericht