Nederlandse handbalsters U20 naar kwart finale

De Nederlandse handbalsters U20 hebben zich dinsdagmiddag geplaatst voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap in het Hongaarse Debrecen. Werd er bij het WK-kwalificatietoernooi in maart nog gelijk gespeeld tegen Zweden, in de achtste finale van het WK was Oranje beduidend steker dan de Zweedse leeftijdsgenoten. Na een 12-14 ruststand zegevierde Oranje 23-30.

Tot 17-17in de 37e minuut, was het nog een gelijkopgaande wedstrijd al was Nederland wel de betere ploeg. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd kon Nederland dat overwicht dan ook pas uitdrukken in cijfers en uitlopen naar 20-30 vooraleer Zweden in de laatste minuten nog wat terug kon doen. Eindstand 23-30.

Scores: Bo van Wetering 6, Merel Freriks 6, Larissa Nusser 5, Dione Housheer 4, Amy Oostveen 3, Lynn Molenaar 2, Maxime Drent 2, Sarah Dekker 1, Yara ten Holte 1

In de kwartfinale wacht Rusland dat vandaag in de kwartfinale met 32-20 van Brazilië wist te winnen. Roemenie versloeg Kroatie met 28-25 en het gastland Hongarije won met 31-17 van Slovenie.