Handbalshop
Nederlandse heren handballers verslaat Zweden

Nederlandse heren handballers verslaat Zweden

09 juni 2018, 18:54 uur

Sensatie in de Maaspoort in Den Bosch.De Nederlandse heren handballers hebben zaterdagmiddag de eerste WK- kwalificatiewedstrijd tegen vice-Europees kampioen Zweden, na een 13-12 ruststand, met 25-24 gewonnen.

De euforie in de Maaspoort was dan ook groot  na afloop en de speculaties over de afloop waren dan ook niet van de lucht maar werden door de spelers ook wel weer getemperd. "Maar we hebben vandaag gewonnen en dat nemen we mee naar de tweede wedstrijd. We gaan daar niet naar toe om te verliezen," vertelde Kay Smits die op het einde van de wedstrijd met drie klasse doelpunten de beslissende factor in de aanval was bij Oranje.

Gerrie Eijlers was in de eerste helft de ster van de wedstrijd met negen stops. Daarmee stond de doelman van Oranje aan de basis van de overwining.

Voor het eerst in de play-off geschiedenis gaat het Nederlands herenhandbalteam onder leiding van de IJslandse coach Erlingur Richardsson met een voorsprong aan de tweede play-off wedstrijd beginnen. In dat opzicht een hele nieuwe situatie voor Oranje dat in het verleden altijd eerst een uitwedstrijd had en met een nederlaag aan de tweede wedstrijd moest gaan beginnen.

De nummer twee van het EK kon geen oplossing vinden om het Nederland moeilijk te maken. In tegendeel, Oranje wist precies waar het Zweden pijn kon doen en was ook effectief in het afronden van de kansen.

Later meer

Laatste update: 09 juni 2018, 20:13 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct