Nieuws

Negen treffers Anouk Nieuwenweg voor Bad Wildungen

Nederlandse spelers in buitenland bij de les

Door Frits Feuler –De Nederlandse handballers en handbalsters in de diverse buitenlandse competities hebben opnieuw hun steentje bijgedragen in hun duels. Een overzicht:

* Jeffrey Boomhouwer scoorde voor ‘zijn’ Bergischer HC in het met 35-26 thuisduel tegen Lemgo viermaal. Fabian van Olphen kreeg bij Lemgo één kruisje achter zijn naam. Bergischer bezet na vijf duels de zesde plek in de Bundesliga.

* In de tweede Bundesliga pakte Nordhorn-Lingen thuis de volle buit tegen VfL Eintracht Hagen: 26-21. Verjans trof vijf keer, Leenders tweemaal en Miedema één keer. Bartosz Konitz in het shirt van de bezoekers werd twee keer gefeliciteerd. Nordhorn blijft op plek drie (4-6), Hagen zakt naar vijf (4-5).

* Dormagen, met ex-LIONS-speler Nuno Rebelo (vier treffers), nam thuis met 25-22 de maat van Wilhelmshavener. Treffers van Postel (5) en Ten Velden (3) waren niet voldoende voor bezoekerswinst.

* Emsdetten, met Jorn Smits, komt pas op 21-9 in actie N-Lübbecke.

* Oldenburg, met Isabelle Jongenelen, klopte thuis (31-29) Buxtehude.

* Trainer Robert Nijdam pakte in het eerste thuisduel – 900 toeschouwers - de volle buit in de derby tegen BVB Dortmund: 23-21. De ruststand was magertjes: 9-8. Bruggeman scoorde tweemaal, Van Kreij prikte er vijf voor BVB – met drie keepsters Ten Holte, Duijndam en Woltering op de spelerslijst – binnen.

* Blomberg-Lippe, met een kwartet Nederlandse speelsters – Van Buren (4), Van Zijl (2), Michielsen (1) en Steenbakkers (1) - haalde het nipt bij het bezoek aan Nellingen: 25-26.

* Bensheim-Auerbach kwam thuis tekort tegen koploper Thüringer waar Kristy Zimmerman met een aantal goede reddingen en gestopte strafworpen de aandacht op zich vestigde: 22-34.

Duncan Postel

* Bad Wildungen – Heusdens (4), Nieuwenweg (9), Beugels en Struijs – redde in eigen hal net de meubels tegen Neckarsulm (Ana Pavkovic en zonder de geblesseerde Michelle Goos): 28-27. De bezoekers hadden te maken met files en arriveerden te laat in de hal. Niet echt lekker warmgedraaid werd men halverwege met een negatieve marge van vijf opgezadeld. De club tekende protest aan tegen de beslissingen in de slotminuut waardoor zelfs een gelijkspel om onduidelijke redenen ontnomen werd.

* Metzingen en Bietigheim komen woensdagavond in actie.

* In de Deense competitie ging Estavana Polman (1 treffers) met Esbjerg winnen bij Skanderborg: 22-35.  

* Holstebro, met Knippenborgh en Smits, gaat maandagavond in duel met het bezoekende Ajax Kopenhagen.

* In de eerste Deense divisie startte keepster Claudia Rompen met haar ploeg SonderjyskE thuis tegen Arhus met een 28-28 draw.

* Bij de mannen in de Deense competitie voert Kaj Smits met Holstebro nog steeds ongeslagen de ranglijst aan. Op bezoek bij Skjern was er een 30-37 zege. Zaterdagavond is thuis de topper tegen nummer drie, GOG.

Deel dit bericht