Nieuws

Nicky Verjans volgende maand onder het mes

HSG  Nordhorn-Lingen laat EHV Aue alle hoeken van het veld zien

Door René Kok– De Nederlandse spelers in dienst van Nordhorn-Lingen lieten zich voor het oog van ruim 2800 toeschouwers van de goede kant zien. Een agressieve en beweeglijke dekking basis voor de hoge thuisoverwinning op EHV Aue: 34-19.

Met die zeer agressieve en beweeglijke dekking - en dat gedurende nagenoeg de hele wedstrijd - liet HSG Nordhorn-Lingen duidelijk aan de gasten zien dat er vandaag in de Emsland Arena in Lingen niets te halen viel. Met 34-19 (ruststand 16-7) werden de gasten, die de laatste 3 wedstrijden gewonnen hadden, op een pak slaag getrakteerd.

Patrick Miedema, in goeden doen bij Nordhorn-Lingen                  foto Reza

En dan te bedenken dat hun doelman nog de beste van de gasten was met maar liefst 21 stops, waaronder 3 strafworpen.

https://www.facebook.com/100008300193465/posts/2322657658020885/

Wie gedacht had dat HSG na rust een versnelling zou terugschakelen kwam bedrogen uit. Opnieuw een bliksemstart met een 5-1-loop. Tussenstand op dat moment al 21-8! EHV Aue kwam niet in zijn spel. En ondanks dat HSG nog steeds 4 opbouw spelers in de ziekenboeg heeft, waar aanvoerder Nicky Verjans in januari zelfs geopereerd moet worden aan zijn linker enkel ging de thuisclub onverdroten door. De ene fraaie aanval na de andere rolde op het doel van Aue af. Doelpunten uit vliegertjes, van ver de bal in het lege doel werpen, o.a. door keeper Björn Buhrmester die weer terug onder de lat stond. Het kon niet op.

Ruim voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechters ging het talloze publiek al staan. Het laatste fluitsignaal dat de gasten ongetwijfeld als een bevrijding in de oren moet hebben geklonken. Onder het toeziend oog van vele Nederlandse supporters, waaronder een hele jeugdgroep met begeleiding van de HV Kwiek uit Hoogeveen, lieten de Nederlanders in de selectie van de HSG zich van de goede kant zien.

Afbeeldingsresultaat voor nicky verjans handbal

Nicky Verjans, binnenkort onder het mes           foto archief HSP

Alec Smit en Toon Leenders scoorden beiden maar liefst vijf keer, Patrick Miedema, die samen met topscoorder Georg Pöhle (7 x raak) de lijnen in de opbouw uitzette, trof viermaal doel.

Toon Leenders over zijn opmerkelijke serie treffers: “Dat is inderdaad nog niet vaak gebeurd, dat moet in mijn vorige periode hier bij HSG geweest zijn. Ik denk zo’n 8, 9 jaar geleden.”

Enig manco bij de thuisclub is nog altijd het benutten van de strafworpen. Ook nu weer werden 3 van de 4 strafworpen niet benut. Maar wie maalt daar dit keer om als je 34 x scoort?

Deel dit bericht