Nieuws

Niels de Jong terug naar Aalsmeer

AD SPORT / Peter Lotman- Niels de Jong keert aan het einde van het seizoen terug naar zijn oude liefde Aalsmeer. De 22-jarige opbouwspeler en sterke schutter was één seizoen actief voor Quintus in de BENE-League. De Heulse club ontving De Jong vorig jaar met open armen en al snel bleek de blonde schutter populair in de Westlandse selectie.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan en besloot De Jong, die al vanaf zijn twaalfde jaar bij Aalsmeer handbalde, terug te keren naar de huidige landskampioen. Hij maakte vorig seizoen deel uit van de succesvolle brigade van coach Bert Bouwer, die de landstitel veroverde en de bekerfinale speelde. De Jong kwam ook uit voor Jong Oranje, waarmee hij het EK in Denemarken speelde. In het dagelijks leven werkt hij bij Multi Supplies, het bedrijf van ‘Mister Aalsmeer’ Mike van der Laarse.

Niels de Jong      foto Patrick Dolkens

De Jong, die momenteel nog herstelt van zijn schouder uit de kom, over zijn terugkeer: “Ik heb een heel leuk jaar gehad bij Quintus. Een fijne club waar ik prima ben ontvangen. Maar

Aalsmeer is toch mijn cluppie gebleven en ik ga daar met veel plezier en inzet weer aan mijn comeback werken.”

Vorige week maakte Max de Maat zijn overstap van Quintus bekend. Ook Pepijn Michielsen en Donny Vink (beiden van Hellas) vertrekken naar de titelhouder.

Deel dit bericht