Nieuws

Niels Versteijnen en Rick Wielage over het missen van EK U18 finale

De mannen van Nederland U18 zijn er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het European Championship in Litouwen. Na een ruststand van 17-16 eindigde de wedstrijd tegen Israel in een 27-27 gelijkspel. Zeven-meter schieten moest de beslissing brengen en dat duel werd in het voordeel van van Israel beslist met 4-2

Over deze wedstrijd hebben we nagepraat met Niels Versteijnen en "man of the match" Rick Wielage.

De eerste vraag is voor Rick Wielage. Rick, allereerst proficiat met je "man of the match" titel maar helaas net geen finale?“Ja zo'n "man of the match" is leuk maar je hebt er op dit moment niets aan, zegt de teleurgestelde linkerhoek van E&O.  We beginnen redelijk, we spelen goed gecontroleerd in de aanval en ook krijgen we meer grip in dekking. vervolgens weten we onze kleine oorsprong in de tweede helft uit te bouwen tot 5 doelpunten”, analyseert Rick.  “Dan halverwege de tweede helft lijkt de concentratie te verslappen en gaan we vrije kansen missen. Ik weet niet hoe dat komt” zegt de vertwijfelde speler uit Drenthe, “wordt de druk te groot, willen we te graag, is het vermoeidheid, wie het weet mag het zeggen”.

Ook aan Niels Versteijnen gevraagd hoe hij de wedstrijd beleefd heeft.“Ik was blij dat ik veel speelminuten kreeg van de bondscoach, ik had dat niet verwacht. We speelden eigenlijk een prima wedstrijd zoals Rick al zei, maar dan krijgen we toch weer een dip, missen kansen en in de dekking laten we dan ook weer steken vallen, hierdoor kan Israël uiteindelijk er nog een gelijkspel van maken zegt Niels”, samen met zijn tweelingbroer en keeper Arjan Versteijnen de youngsters van het team.

Heren: Wat is nu het grootste verschil tussen het spelen voor je club en spelen voor Oranje?“Het grootste verschil is de spanning van de wedstrijden” roept Rick resoluut, “de druk van moeten presteren, geen fouten mogen maken. die dingen ervaar ik hier veel meer dan bij mijn club E&O”. Niels knikt bevestigend, “als ik hier een fout maak reken ik het mezelf veel meer aan. Het wordt niet direct zo gezegd, maar je legt jezelf die druk veel meer op.

Nu morgen om plaats drie, gaan jullie er dan weer voor?“Tuurlijk, morgen moet de knop weer om en voluit gaan voor die derde plek”, zegt de positief gestemde Rick Wielage.

De wedstrijd tegen Oostenrijk (de verassende verliezer tegen Italië) om plaats drie zal om 16:00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden. Ivar Stavast zal zeer waarschijnlijk deze wedstrijd moeten missen vanwege een enkelblessure.

Deel dit bericht