Nieuws

Nieuw Europees avontuur VZV tegen Granollers

Van de Redactie – Komend weekeinde beginnen de handbalsters van JuRo Unirek/VZV aan hun vijfde Europese wedstrijd ooit. Verleden jaar was het Spaanse Gran Canaria nog tweemaal te sterk voor de ploeg van coach Rolf Schulte. Begin deze maand werd het hernieuwde optreden in de Challenge Cup tegen het Italiaanse Brixen beloond met twee zeges.

Nu mag VZV opnieuw de krachten meten met het Spaanse KH-7 BM Granollers. Die ploeg heeft dit jaar al vier Europese duels erop zitten: in de eerste ronde werd het Wit-Russische Minsk tweemaal geklopt (34-29, 33-22), in de achtste finales was men tweemaal sterker dan het Tsjechische Poruba: 23-19, 40-23. Bij dat laatste duel hadden Yves Schols en zijn Belgische scheidsrechterspartner Stephen Martens de leiding.

De ploeg, met de 30-jarige Monteira Da Silva als oudste, telt zes buitenlandse speelsters in de selectie: twee Braziliaansen, een Marokkaanse en een speelster uit Bulgarije. Het merendeel van de groep bestaat uit speelsters van rond de 22 jaar. Momenteel bezet Granollers plek zes in de hoogste Spaanse liga, met 14 punten uit 14 duels en een doelsaldo van 379-382. Koploper is Bera Bera, met 26 uit 14. Afgelopen weekenden verloor Granollers, op bezoek bij nummer negen Barakaldo, met 26-19.

Bij de laatste acht ploegen in de kwartfinale van de Challenge Cup zitten niet minder dan drie Spaanse en twee Kroatische clubs.

De return is 8 maart om 12.30 uur in Granollers.

De halve finales zijn voorzien (uit- en thuiswedstrijd) in het weekeinde van 4/5 april en 11/12 april. De finale is – eveneens over twee duels – op 2/3 mei en 9/10 mei.

Programma:

Aula Alimentos de Valladolid (Spa) - Mecalia Atletico Guardes (Spa)

CS Madeira (Por) - ZRK Naisa Nis (Ser)  

JuRo Unirek VZV (Ned) - KH-7 BM. Granollers (Spa)

HC Lokomotiva Zagreb (Kro) - ZRK Bjelovar (Kro)  

cover archieffoto duel VZV tegen Brixen

foto Patrick Hogervorst

Deel dit bericht