Nieuws

Nieuwe coach Martin Vlijm ontmoet bij Sporting NeLo oude bekenden

Nieuwe coach Martin Vlijm ontmoet bij Sporting NeLo oude bekenden

Sporting NeLo gerust over de sportieve toekomst

Van de Redactie - Vorig jaar eindigde Sporting Nelo op de negende plaats. Dat was grotendeels te wijten aan de beperkte kern. De club is erin geslaagd om de spelersgroep samen te houden en heeft in het tussenseizoen enkele transfers gedaan waardoor de nieuwe trainer Martin Vlijm nu kan putten uit een bredere selectie.

"Robin Schoenaker komt over van Arnhem. Hij is een 23 jarige linkerback zoals ze dat hier in België zeggen. Met Adam Barnyak en Andreas Kittel krijgt ik meer ervaring in het team. Die ervaring is belangrijk om de jongelingen te gidsen. Louis Vandebeeck is een écht talent. Maar hij is nog maar 19 jaar. Hij heeft de 7 weken voorbereiding goed verteerd en ik denk, hoop, dat hij stappen gaat maken. Hij past zich goed aan maar heeft nog nooit op dit niveau gespeeld. Maar je moet er ook rekening mee houden dat jonge spelers ook wel eens een mindere periode kennen. Wanneer dat gebeurt moeten de ervaren spelers opstaan en de rest van de ploeg op sleeptouw nemen. Wat Louis betreft hoop ik dat hij stappen gaat maken. De 7 weken voorbereiding heeft hij goed verteerd” zegt Martin Vlijm.

Traditielcub

Sporting Nelo is een traditieclub. "Toen ik vroeger nog bij Hechtel speelde hebben wij nog tegen het grote Neerpelt van destijds gespeeld. Dit is een traditieclub die in het verleden veel prijzen heeft gewonnen. De club heeft de ambitie om opnieuw aan te knopen met de successen van weleer. Morgen is dat niet mogelijk maar ik geloof er wel in dat dit overmorgen wél kan.”

Ex-bondscoaches van Oranje

Joop Fiege van Hubo Initia Hasselt en Martin Vlijm zijn twee Nederlanders die in België komen trainen. “Een aantal jaren geleden was het niet zo aantrekkelijk voor Nederlandse coaches om in België te komen werken. Nu ligt dat anders. De ploegen trainen veel harder en er zijn bijgevolg meer mogelijkheden. Dan is het ook aantrekkelijk om hier te komen werken."Twee jaar geleden nog maar waren Fiege en Vlijm verantwoordelijk voor de Nederlandse Oranje-ploeg. Nu zijn ze elkaars 'tegenstanders' in BENE-League-verband.

Deel dit bericht