Nieuws

Nieuwe kans voor verjongd Pacelli

Nieuwe kans voor verjongd Pacelli

Door Redactie Tubantia- De handbalsters van Pacelliuit Zieuwent grepen vorig seizoen net naast de titel in de hoofdklasse. Dit seizoen wil de ploeg weer bovenin meedoen.

0m te stellen dat de speelsters van trainster Carla Ensink vorig seizoen in zak en as zaten nadat ze drie wedstrijden voor het einde van de competitie de titel uit handen gaven, is overdreven, meent Ensink. “Maar het was wel een flinke tik die we kregen. Het kampioenschap was geen doelstelling, maar als je zo dichtbij bent, dan wil je de titel ook pakken", aldus de 56-jarige trainster uit Bornerbroek.

Carla Ensink, trainster Pacelli     foto  Lars Smook, dagblad Tubantia

Met Havas en Lettele was de Zieuwentse ploeg verwikkeld in een intense titelstrijd in de hoofdklasse. Door een nederlaag bij Havas op één van de laatste speeldagen, eindigde Pacelli uiteindelijk als tweede. Voor Ensink en Pacelli is die teleurstelling inmiddels verleden tijd. Bovendien, de helft van de speelsters die toen tweede werden, is inmiddels gestopt.

Renovatie

Er vond een heuse renovatie binnen de Zieuwentse selectie plaats afgelopen zomer. Vier speelsters stopten. Daar kwamen vijf jeugdspeelsters voor terug. “Dat zijn heel veel wijzigingen. Zoiets is niet gebruikelijk bij ons en eigenlijk helemaal niet in het handbal. Het heeft even tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Tot op heden gaat dat goed. De nieuwe meiden weten wat erbij komt kijken als je in het eerste speelt. Dan moet je er op trainingen en wedstrijden staan. Dan telt er geen flauwekul. Gelukkig is iedereen zich daarvan bewust."

De start van Pacelli belooft veel goeds. De eerste twee duels werden gewonnen, waaronder uit bij Lettele. En daar won de ploeg van Ensink nog nooit in de drie jaar dat ze nu trainster is. “De kwaliteit is er in de selectie. De groep is alleen jong en grillig, dus we zullen ook nog wel een keer flink onderuit gaan, omdat we routine missen. De doelstelling is om bij de eerste vier ploegen te eindigen. Als de resultaten goed blijven, kunnen we die doelstelling altijd bijstellen", meent de oud-trainster van ondermeer Bentelo en Olympia.

Thuis onverslaanbaar

Morgen speelt Pacelli thuis tegen middenmoter ESCA. De kans dat Pacelli punten verspeelt tegen de Arnhemse ploeg lijkt nihil. Pacelli is thuis zo goed als onverslaanbaar. De laatste keer dat het thuis een duel verloor is al langer dan 2,5 jaar geleden. "Maar er zitten weer een paar onbekende teams in de competitie. Die ongeslagen reeks is mooi, maar het zal ook een keer misgaan", weet Ensink, ook al hoopt ze dat haar jonge ploeg de reeks nog even uitbreidt.

De kracht van Pacelli zit volgens Ensink in het technische spel van de ploeg. "De meiden zijn technisch goed onderlegd. We werken keihard en spelen gevarieerd, maar wij moeten het van het technische en mooie handbal hebben. We zijn niet hard in het veld. Soms zijn we zelfs nog iets te lief, al heeft dat ook met de leeftijd te maken." De coach hoopt dat de meiden voorlopig kunnen doorgaan op de huidige succesvolle weg: "Wedstrijden winnen en beter worden. Dan kijken we in de kerst wel weer waar we staan.”

Deel dit bericht