Nieuws

Noodlot slaat toe voor Jasmina Jankovic-Rebmann: kruisband gescheurd

Van de Redactie – Vanmorgen sloeg het noodlot toe voor de keepster van Frisch Auf! Göppingen, Jasmina Jankovic. Ze scheurde haar kruisband in de rechter knie en zal bij de ploeg nu maandenlang niet ontbreken. Anne Bocka, overgekomen van HSG Bad Wildungen, is op dit moment de enige keepster in de selectie van coach Aleksandar Knezevic.

Op haar Instagram-account postte ze de onfortuinlijke keepster vanmorgen dit bericht:
Jaaaa es stimmt... LeiderπŸ™„πŸ™„
Aber wenn ich etwas gelernt habe vom ersten Mal; wo nichts mehr geht, fängt alles an! πŸ’ͺ🏽
In diesem Sinne, vielen Dank für die lieben Nachrichten ❀️❀️❀️

Voor Jankovic-Rebman - sinds enkele weken getrouwd - is het inmiddels de tweede kruisbandblessure in haar carrière. In 2015 moest ze noodgedwongen haar plaats in Oranje laten schieten bij het WK in Denemarken.

In 2019 kwam ze over van het Franse Toulon Saint-Cyr Var Handball naar Frisch Auf! Göppingen. Tussen 2014 en 2018 stond ze bij TuS Metzingen tussen de palen.

Keeperstrainster Edit Lengyel fungeert voorlopig als stand in voor de onfortuinlijke Jankovic. "Totdat we een vervangster hebben gevonden zal ik in de bres springen," aldus de 37-jarige. Ook in het afgelopen seizoen hielp Lengyel al eens uit. Komende woensdag zal ze, in een oefenduel tegen Bietigheim, opnieuw haar plaats onder de lat innemen,

Inmiddels is bekend dat het seizoen 2020-2021 voor Jankovic-Rebmann voorbij is. "Einde seizoen voor mij," aldus de kersverse echtgenote van Frisch Auf!Göppingen-keeper Daniel Rebmann. Komende week vindt er verder onderzoek plaats in Regensburg, waarbij ook gekeken wordt naar het moment waarop de operatie gepland wordt.

In het voorjaar raakte de onfortuinlijke Jankovic, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, ook al geblessseerd aan haar rechter knie in het uitduel tegen Ketsch. Sindsdien moest ze noodgedwongen toekijken. De coronacrisis volgde, voor de sluitpost op dat moment 'een geluk bij een ongeluk'. Tot begin deze week toen tijdens een revalidatietraining het noodlot oponieuw toesloeg.....De knie sloeg om en kon niet meer worden belast. "Nu is een operatie aan de kruisband van de rechter knie noodzakelijk," aldus de 33-jarige.

cover Jasmina Jankovic-Rebman in Oranje. Nu maanden out!

foto archief HSP / NHV

Deel dit bericht