Nieuws

Noord-Limburgs onderonsje in Belgische bekerfinale: Bocholt tegen NeLo

Door Frits Feuler– In België zijn de finalisten voor de bekerfinale op zaterdag 20 april (20.10 uur) in de Leuvense Sportoase bekend. Met een groot aantal Nederlandse spelers, zoveel is duidelijk.

Eerder deze week won titelhouder Achilles Bocholt van BENE-League-concurrent Visé in eigen huis met 35-32.

In de andere halve finale was Sporting NeLo, de ploeg van coach Martin Vlijm en eveneens met een batterij Nederlanders in de ploeg, te sterk voor provinciegenoot Handbal Tongeren: 32-27. Een mooi verjaardagscadeau voor vertrekkend doelman David Polfliet die vandaag zijn 44e verjaardag viert en komend seizoen bij tweedeklasser Eupen onder de lat staat.

Een opvallende en scorende rol was weggelegd voor Oranje-international Ephrahim Jerry: hij tikte liefst elf keer de bal achter de Tongeren-doelman.

Naast Jerry staan Mats Pastoor, Daan Versleeuwen, Thijs van Leeuwen, Marco Vernooy, Andreas Kittel en Robin Schoenaker paaszaterdag op de vloer in Leuven. Aan de andere kant bij Bocholt komt de Nederlandse inbreng van Björn Alberts, Evert Kooijman, Jordy Cremers en Martijn Meijer terwijl Ruud Hanssen de keeperstrainer is.

In het veld en op de wisselbanken in totaal bij beide ploegen 13 landgenoten.  

Bij de dames gaat de finale diezelfde dag (17.30 uur) tussen titelhouder Sint-Truiden en Initia Hasselt. Bij Hasselt vijf Nederlandse speelsters op het parket: Kim van den Boorn, Linda Greven, Bo Limpens, Diana Terwint en Linda Vallen.

Deel dit bericht