Nieuws

Noorse doelvrouw Kari Grimsbø neemt een interland pauze

"De tijd zal leren of er weer ruimte komt om voor het nationaal team te spelen".

De 33-jarige Noorse doelvrouw Kari Grimsbø heeft besloten om een pauze in te lassen als international. Ze heeft bij het management van de nationale ploeg dan ook aangekondigd dat ze behoefte heeft aan een pauze en vanaf  24 mei niet zal deelnemen aan de voorbereidingen voorde laatste twee EK Kwalificatiewedstrijden op 30 mei tegen Oekraïne en 2 juni tegen Zwitserland.

“Het is geen gemakkelijke beslissing om je nu te bedanken voor de nationale ploeg”, aldus Grimsbo. “Ik ben erg dankbaar de ik de afgelopen jaren de kans heb gehad om in ’s werelds beste nationale ploeg te hebben mogen spelen en ongelofelijk veel geweldige ervaringen heb mogen meemaken samen met een groep fantastische mensen.

Haar 173 interlands hebben haar dan ook een verbazingwekkende resultaat aan medailles opgeleverd. In haar collectie vindt ze twee Olympische gouden medailles en een bronzen. Twee gouden, twee zilveren en een bronzen WK medailles, en vijf gouden EK medailles. Ze werd in 2012 en 2106 uitgeroepen tot de beste keepster en won drie keer de Champions League met het Hongaarse Györi Kc.

Grimsbro geeft aan dat ze nog steeds gemotiveerd is om verder te spelen maar het lichaam geeft signalen af dat de algehele belasting te lang en te groot is geweest. “Topsport eist zowel fysiek als mentaal veel van topsporters. Spelen voor zowel de club als de nationale ploeg ging vele jaren goed maar dit seizoen zo is bleken, is er behoefte aan meer rust en vrijheid om het hoofd vrij te maken en het lichaam rust te gunnen. Ik ben me gaan realiseren dat ik daar rekening mee moet gaan houden” aldus Grimsbo op de website van de Noorse handbalbond.

"Zoals de situatie nu is, is het voor mij belangrijk om, in de perioden van activiteiten met de  nationale ploeg, deze tijd te kunnen gebruiken om prioriteiten te stellen voor mijn eigen gezondheid, zodat ik mij voor honderd  procent  kan focussen op de club. Het biedt ook ruimte voor meer tijd met het gezin. Dan zal de tijd leren of er dan weer ruimte en een mogelijkheid komt om later weer voor het nationaal team te spelen ", besluit Grimsb

  

Deel dit bericht