Noorwegen en Rusland eerste Europese landen geplaatst voor het WK

Noorwegen en Rusland zijn de eerste twee landen die zich via de play-offs hebben geplaatst voor het WK dat in januari 2019 in Duitsland en Denemarken gespeeld gaat worden

Rusland plaatste zich na de 27-26 nederlaag van vrijdagavond, dinsdagavond door in het Russische Perm na een 14-11 ruststand met 29-21 van Tsjechië te winnen. Daarmee hebben de russen zich na een jaar van afwezigheid in 2017 weer weten te plaatsten voor het WK

Vicewereldkampioen Noorwegen had zaterdag de eerste wedstrijd thuis met 32-26 gewonnen maar verloor dinsdagavond ne een 15-16 ruststand in het Zwitserse Zug met 33-30 van Zwitsereland. Het werd nog even lastig voor Noorwegen als de Zwitsers acht minuten na rust op 22-18 komen, maar de Noren lieten hun tegenstander niet verder wellopen maar wist ook niet dichterbij te komen dan twee doelpunten achterstand.