Nieuws

Nordhorn klimt naar plek drie, opnieuw verlies Holstebro

Nordhorn klimt naar plek drie, opnieuw verlies Holstebro

Van de Redactie– In Denemarken en Duitsland zijn de competities ook bijna toe aan een winterstop van ruim vier weken. HSG Nordhorn won thuis van Wilhelmshavener (27-23) met Duncan Postel (3) en Rutger ten Velde (0) in de gelederen en klimt nu naar plek drie, precies op de helft van de competitie. Keeper Bart Ravensbergen, pas 13 minuten voor tijd in de ploeg, noteerde drie stops. De ploeg van Nicky Verjans (niet inzetbaar), Toon Leenders (0), Alec Smit (1) en Miedema ((4) verzamelde 26 punten uit 19 duels, vijf minder dan de beide koplopers Coburg 2000 en Balingen-Wellstetten. Tweede kerstdag wordt nog een volledige ronde afgewerkt, meteen ook de eerste van de tweede competitiehelft. Pas na het WK gaat men in de Tweede Bundesliga in het weekeinde van 8, 9 en 10 februari 2019 verder. Nordhorn gaat dan op bezoek bij Hüttenberg, de nummer 11.

Aardige statistiekjes nog bij Nordhorn: Bart Ravensbergen noteerde in 20 duels 114 stops, Verjans kwam ‘slechts’ in 7 duels tot 23 treffers. Patrick Miedema prikte in 20 duels 59 keer raak, Alec Smit was iets minder doeltreffend: 25 ‘Tore’ in 20 duels. Toon Leenders liep gemiddeld een-op-een: hij knalde vanaf de cirkel in 17 wedstrijden 21 keer raak.

Emsdetten, met Jorn Smits, incasseerde twee dure punten na het bezoek aan Elbflorenz, de nummer 18 met 12 punten uit 19 duels. Emsdetten komt zodoende verder weg uit de onderste regionen en nestelt zich halverwege op plek 10, met 19 uit 19. Tweede kerstdag gaat men nog op bezoek bij Nordhorn (17 uur).

Jorn Smits

Bartek Konitz nam met Eintracht Hagen door een nipte 22-21 uitzege bij het hoger geplaatste Ferndorf (vierde) de cruciale punten mee. Met 17 uit 19 is Hagen op dit moment de nummer dertien.  Woensdag nog ‘even’ richting degradatiekandidaat Dessau dat slechts vier punten minder bij elkaar speelde.

In de Bundesliga kwamen Fabian van Olphen, Dani Baijens en Jeffrey Boomhouwer elkaar nog zo vlak voor de kerst tegen. Het duel tussen Lemgo (nummer 11) en Bergischer (nummer 8) eindigde in 22-22. De thuisploeg kon voor 4600 toeschouwers een voorsprong van vijf treffers (20-15) niet vasthouden. Van Olphen scoorde eenmaal, Baijens bleef ‘droog’. Woensdagavond nog een laatste ronde met Lemgo richting Minden en Bergischer thuis tegen Hannover.

Topschutterslijst

Jeffrey Bomhouwer bezet plek 30 in de topscorerslijst. 64 treffers waarvan 53 velddoelpunten en 11 strafworpen. Gemiddelde van 3,8 per duel.

Bobby Schagen, met ‘zijn’ Stuttgart, kwam donderdag al in actie tegen Rhein Neckar Löwen: 34-29 verlies. Schagen tekende voor drie treffers en blijft op plek 13, met 13 uit 18. Op de laatste speeldag van 2018 ontvangt men thuis het in alle opzichten sportief geplaagde VfL Gummersbach. Schagen bezet plaats 64 in de topschutterslijst, met 49 treffers waarvan 30 velddoelpunten en 19 van de 24 benutte strafworpen. Een gemiddelde van 2,7 per wedstrijd.

Fabian van Olphen prikte 30 velddoelpunten binnen, goed voor 1,7 gemiddeld en plaats 125.

Ook in de Deense competitie gaat ‘even’ het slot erop. TTH Holstebro verloor afgelopen week in de beker thuis van Arhus (25-29) en kwam er nu in de competitie bij koploper GOG niet aan te pas: 27-23. Kay Smits scoorde ook nu tweemaal waarmee de teller in totaal op 32 komt. GOG verzamelde 29 punten uit 18 duels, de ploeg van Smits 23 uit 18. Voldoende voor plek vier. Op 1 februari wordt thuis verder gespeeld tegen laagvlieger Mors.

Bij de vrouwen in de Bundesliga wordt, na een lange EK-stop, woensdag en donderdag, begonnen met speelronde 9.  Bensheim-Auerbach, met Freriks, Van Gülick, Hoekstra en Van Beurden is om 19.30 uur te gast in Leverkusen, de ploeg van coach Nijdam en Annefleur Bruggeman. De bezoeksters staan met vier punten uit acht duels in de bedreigde zone.

Merel Freriks

Programma:

Oldenburg - Bad Wildungen; Bietigheim – Neckarsulm; Göppingen – Buxtehude; Dortmund – Blomberg-Lippe; Halle – Thüringer.

Deel dit bericht