Nordhorn-Lingen met duidelijk verlies bij Essen

Tijdstraffen en gemiste strafworpen nekken Nordhorn

Door René Kok -HSG Nordhorn-Lingen leed dinsdagavond vanavond een duidelijk verlies bij Tusem Essen: 36-27.

Tegen ‘Angstgegner’ Tusem, waar HSG de laatste jaren zelden goed speelt, ging het tot aan de rust nog gelijk op. Halverwege de eerste helft had HSG zelfs nog een voorsprong ( 5-7 ) en leek niets een goed resultaat in de weg te staan. Bij rust had Tusem een kleine marge van één: 17-16.

Direct na de hervatting liet de thuisclub er echter geen gras over groeien en liep meteen weg naar 21-16. Door een veelvoud aan tijdstraffen – liefst acht voor HSG  liefst en het missen van maar liefst vier strafworpen - werd het er zeker niet beter op. Ook de beide HSG- keepers Buhrmester en Bart Ravensbergen kregen geen grip meer op de Tusem-aanvallers. Aanwinst Georg Pöhle, de laatste wedstrijden vaak topscorer, kwam maar niet in de wedstrijd en moest in de 49e minuut na zijn derde tijdstraf zelfs voortijdig onder de douche.

Het verlossende einde voor HSG kwam bij 36-27. Tusem Essen, dat in 6 wedstrijden maar liefst 191 doelpunten scoorde, staat nu - voorlopig - aan kop met 10 punten. HSG staat met 6 uit 5 op een 5e plaats.

Topscoorders HSG: Lutz Heiny 5, Lasse Seidel 4/2, Patrick Miedema en Toon Leenders elk 3.

Bij Tusem Essen waren Skroblien 9/7, Ellwanger en Szczesny met elk 5 de trefzekerste spelers.

A.s. zondag heeft HSG Nordhorn-Lingen de kans het geschonden blazoen te herstellen in de thuiswedstrijd (17 uur) tegen HBW Balingen Weilstetten. Dat moet dan gebeuren in de  Emsland Arena in Lingen, de tweede thuishaven van de HSG.