Mizuno 2017HandbalshopBENE-League FINAL4
Nordhorn-Lingen verdedigt tweede plek met verve

Nordhorn-Lingen verdedigt tweede plek met verve

08 oktober 2017, 23:48 uur

Met een behoorlijk aantal Nederlandse spelers op de vloer ontving HSG Nordhorn-Lingen, de ploeg van de geblesseerde Nicky Verjans, in eigen huis Wilhelmshavener HV. Voor bijna 3000 toeschouwers mocht de thuisploeg na een uur handbal de twee punten op het conto bijschrijven: 28-20. Patrick Miedema scoorde eenmaal, Toon Leenders werd alleen in de defensie ingezet.

Bij de gasten scoorde Kay Smits er lustig op los, gezien zijn acht treffers. Ten Velde (3) en Postel (2) namen ook Oranje getinte doelpunten voor hun rekening.

Nordhorn-Lingen bezet de tweede plek in de Tweede Bundesliga, met twee verliespunten in acht duels. Degradant Bergischer HC gaat ongeslagen aan kop. Op 4 november komt het in Wuppertal tot een echte clash voor de koppositie tussen de nummer een en twee.

Nicky Verjans, Alec Smit, Ducan Postel, Patrick Miedema, Rutger Ten Velde, Toom Leemders en Kay Smits

Eintracht Hagen, de ploeg van Bartek Konitz, kon eindelijk weer eens een zege bejubelen. De ploeg raakte de o, zo hatelijke nul achter haar naam kwijt op de ranglijst. Thuis tegen de Rhein Vikings werd het 29026. Konitz scoorde vijf keer. Op basis van doelsaldo blijft Hagen op de twintigst en laatste plek, echter nu wel in punten gelijk met Konstanz en Eisenach.

Laatste update: 09 oktober 2017, 20:34 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Nordhorn-Lingen verdedigt tweede plek met verve