Nieuws

Nordhorn-Lingen verlengt met Alec Smit

Door Frits Feuler –De 18-jarige Alec Smit, ex-speler van OCI-IONS, heeft zijn contract bij Nordhorn-Lingen met één jaar verlengd. De Nederlandse hoekspeler vormt dus komend seizoen samen met Nicky Verjans een duo aan de rechterkant.

“Die jonge hoekspeler heeft, door zijn extreme wil, aangetoond om zich verder te willen verbeteren en juist deze ambitie wordt bij het begin van de terugronde met steeds meer speelminuten beloond,” steekt de club de loftrompet over de jonge handballer.

Zijn trainer Heiner Bültmann is blij verder te kunnen werken met zijn het Nederlandse talent. “Voor Alec die ook nog in de jeugd zou kunnen spelen, was de stap vorige zomer naar onze ploeg in de tweede Bundesliga een hele grote. Daar komt nog bij dat hij in een nieuw land moet wennen. Hij werkt heel gedreven en met grote inzet, met als doel zich verder te ontwikkelen en maakt daarbij grote vooruitgang. Ik ben blij dat hij blijft en met Nicky op de rechterflank een koppel kan gaan vormen.”

Smit, die inmiddels enkele wedstrijden in de nationale A-ploeg heeft meegedaan, is blij met de contractverlenging. “Ik ben blij en trots om bij HSG te kunnen verlengen. In de club maar ook in de regio heb ik me vanaf het begin erg op mijn gemak gevoeld. De fans bij HSG zijn fantastisch, we hebben een goeie ploeg en een trainer die mij sportief een stuk verder kan helpen.” 

Deel dit bericht