Nordhorn-Lingen verliest opnieuw terrein

Achterstand uit eerste helft kon niet meer worden ingelopen

Door René Kok -  Een dramatisch slechte eerste helft deed HSG Nordhorn-Lingen uiteindelijk de das om. Zo hadden de ruim tweeduizend toeschouwers de eerste thuiswedstrijd in de Emsland Arena van de HSG zich niet voorgesteld. De aanval was niet bij machte de fysiek sterke dekking van HBW Balingen partij te bieden. Die ploeg straalde ook de wil uit hier te willen winnen.

Maar liefst 8 (!) tijdstraffen incasseerde de ploeg van trainer Jens Bürkle, die zijn ploeg in de eerste helft duidelijk beter op de tegenstander had ingesteld dan Heiner Bültmann. Of de thuisploeg kon zijn ideeën niet uitvoeren. Met rust keek de HSG al tegen een ruime achterstand aan (6-14).

Dat de tweede helft gewonnen werd met 20-15 was voor de statistiek en voor het gevoel van de thuisploeg dat ze echt beter kunnen. Uiteindelijk gingen de twee punten met 29-26 mee naar het zuiden van Duitsland en dropen de toeschouwers teleurgesteld af. Natuurlijk zijn tien tijdstraffen voor de tegenstander veel, maar de strijd werd ook door de keepers beslist. Tomas Mrkva van Balingen  werd in de eerste minuten prima ingegooid door de aanval van HSG en had bij rust al meer dan het dubbele aantal stops dan Björn Buhrmester, die van zijn dekking ook te weinig steun kreeg en ver in de tweede helft – pas - vervangen werd door Bart Ravensbergen.

Topscorers HSG: Lasse Seidel (7/5), Lutz Heiny (6), Pavel Mickal (4/2)

Topscorers HBW: Martin Strobel, tevens man van de wedstrijd (7), Oddur Gretarsson (5/3).

Zaterdag 6 oktober al a.s. krijgt HSG de gelegenheid om te laten zien dat ze beter kunnen. In het Euregium in Nordhorn ontvangt men om 19.30 uur VFL Lübeck-Schwartau uit het hoge noorden van Duitsland.