Nieuws

Nordhorn-Lingen verspeelt koppositie

Zaterdag duel ussen Nordhorn en Eintracht Hagen

Door René Kok -  HSG Nordhorn-Lingen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Met twee nieuwelingen erbij (Pöhle en Possehl) is het nu gevarieerder en schotvaardiger. Achter keeper Bührmester (vorig jaar beste keeper van de tweede Bundesliga) staat dit seizoen Bart Ravensbergen, de keeper van de Oranje. Een uitmuntend keeperskoppel. Mede hierdoor won de HSG zijn beide eerste wedstrijden van het nog prille seizoen. Bij TV Emsdetten was er een 33-20 zege, thuis werd gewonnen van het uit de Bundesliga gedegradeerde TV Hüttenberg: 34-27.  Meteen goed voor de koppositie na twee duels.

Maar na de 25-29 (rust 9-14) verliesbeurt afgelopen weekeinde bij het eveneens favoriete HSC 2000 Coburg is men lijstaanvoerder af. Keeper Kulhanek, de 37-jarige rot in het vak, was het grote struikelblok voor HSG.  De selectie van Nordhorn, onder leiding van trainer Heiner Bültmann, kreeg geen enkel moment vat op het duel. Dus stonden ook de vijf Nederlandse internationals – Ravensbergen, Verjans, Miedema, Leenders en Smit - na een uur handbal met lege handen.

Topscorers voor Nordhorn waren Pavel Mickal (6/1) en Patrick Miedema (5).

Komende zaterdag (19.30 uur) ontvangt de Nederlands getinte ploeg uit Nordhorn Eintracht Hagen, de ploeg van Bartosz Konitz.

Stand aan kop: 1. Ferndorf 3-5; 2. Coburg 3-5; 3. Hagen 3-5; Hamm 3-4; Nordhorn 3-4.

Deel dit bericht