Nycke Groot en Yvette Broch pakken met Gyori opnieuw de Champions League

De Nederlandse handbalsters Nycke Groot en Yvette Broch hebben voor de tweede keer op rij met hun Hongaarse club Gyori KC de Champions League gewonnen. In een bijzonder spannende en bij vlagen ook harde wedstrijd versloeg de titelverdediger na verleningen voor het tweede jaar op rij het Macedonische Vardar dat na dit seizoen een stap terug moet gaan doen. na de 9-9 ruststand eindigde de wedstrijd na zestig minuten in een 20-20 gelijkspel. Na twee keer vijf minuten verlenging won Gyori met 27-26 na een miraculeuze redding van keepsters Kiss die in de verlenging de plaats van Gimsbro had ingenomen.

Nycke Groot was met 8 doelpunten ook nu weer topscorer van de wedstrijd

Voor de Macedonische ploeg is de nederlaag bijzonder hard aangekomen. Op het podium bij het in ontvangst nemen van de medailles waren sommige speelster nog steeds ontroostbaar

Andrea Lekic (Vardar) huilend bij de pers

Bij Gyori was er na de overwinning, na een zwaar seizoen waarin te maken kreeg met zeven zware blessures, een enorme ontlading van vreugde. De vertrekken de coach Ambros Martin rende als een dolle over het veld en omhelsde zijn keepsters die hem zijn derde Champiosn League heeft bezorgd

Ambros Martin omhelst zijn keepster Eva Kiss na de fabelachtige redding in de laatste seconde