Nieuws

Nycke Groot genomineerd door IHF voor handbalster van het jaar

Na de stemming door een panel van experts en de nationale teamcoaches zijn vandaag  de nominaties voor de IHF World Handball Player of the Year 2017 bekend gemaakt.

Voor de tweede maal is de Nederlandse international Nycke Groot, spelend voor het Hongaarse Györi KC, door de Internationale Handbal Federatie (IHF) genomineerd voor handbalster van het jaar 2017. Afgelopen jaar eindigde Groot bij deze jaarlijkse verkiezing op de derde plaats achter de Roemeense Cristina Neagu die na een nek-aan-nek race nipt van de Noorse Nora Mork won.

Voor de wereldhandbalster van 20017 zijn opnieuw Nycke Groot, Cristina Neagu, die al drie keer eerder tot wereldhandbalster van het jaar werd gekozen en Mora Mork genomineerd. Daarnaast zijn de Noorse Stine Oftedal en de Zweedse Isabelle Gullden ook bij de genomineerden opgenomen. 

Bij de mannen is, verrassend, de Zwitser Andy Schmidt, in dienst bij de Duitse kampioen Rhein Neckar Löwen genomineerd voor wereldhandballer van het jaar. Daarnaast zijn de Noor Sander Sagosen en de Fransman Nikola Karabatic, die ook al drie keer tot wereldhandballer van het jaar werd gekozen, Luka Cindric uit Kroatie en zijn landgenoot  Domagoj Duvnjak genomineerd.

Fans en media kunnen vanaf vandaag tot 20 februari 2018  hun stem uitbrengen door op onderstaande links te klikken en het desbetreffende formulier in te vullen.

Player of the Year – supporters stemmen

Player of the Year – media stemmen

Deel dit bericht