Nieuws

Nykobing alsnog als invaller in Europees toernooi

Van de Redactie – Via de achterdeur komt het Deense Nykobing vanaf volgende maand toch uit in de European League. Het afzeggen van een aantal clubs bood de ploeg van Dione Housheer en Nikita van der Vliet de mogelijkheid om alsnog in te stappen.

Vandaag hield de ploeg in hotel Falster een belronde om potentiële sponsors te benaderen de komende reizen te bekostigen. 200.000 Dkr, omgerekend bijna 27.000 euro van 40 sponsors leverde die inspanning op!

Nykøbing stond vorig jaar negende in de Deense hoogste klasse op het moment dat de competitie werd afgebroken. De play-offs zijn dus ook nooit gespeeld. De ranglijst op dat moment was dat Esbjerg en Odense Champions League gingen spelen en Viborg en Herning Ikast naar de nieuwe European League.

De EHF wees aan Denemarken een extra ticket toe, daarom zou de nummer vijf Kopenhagen recht hebben op deelname. Uit financiële overweging wilde die club niet.

Kans

Maar ook de nummers 6 t/m 8 hebben afgezien van deelname. Dus uiteindelijk kwam de Deense bond uit bij Nykøbing. De club heeft die kans met beide handen aangegrepen, bestuur en speelsters waren ervan overtuigd dat ze het geld hiervoor bij elkaar zouden krijgen. En dat lukte vandaag wonderwel!

                                       

                                 Nikita van der Vliet, Europees handbal in het verschiet, foto club

Daardoor spelen zij in november in de derde ronde. De afgelopen drie seizoenen speelde Nykøbing in de Champions League en de EHF cup. Na vandaag is er weer uitzicht op minimaal twee Europese duels in november.

cover Dione Housheer gaat met Nykøbing alsnog Europa in

foto archief HSP / club

Deel dit bericht