Nieuws

Odense kleurt oranje en lijft derde landgenote in

Van de Redactie – Het Deense Odense heeft de link met Nederlandse topspeelsters een vervolg gegeven door het aantrekken van Kelly Vollebregt die overkomt van BVB Dortmund. De rechter hoekspeelster tekent voor drie jaar.

Coach Ulrik Kirkely is opnieuw trots met zijn aanwinst. “Blij dat Kelly volgend seizoen deel uitmaakt van onze selectie. Een bekwame afmaakster op de rechter kant, zoals we zelf hebben ervaren toen we Dortmund thuis ontmoetten in de Champions League. Zij scoorde zes keer.”

Droom

Hoofdpersoon Kelly Vollebregt over de toch min of meer verrassende overstap: “Het was een grote droom voor mij om in Denemarken te spelen, dus toen de kans zich voordeed van Odense Handball, twijfelde ik er geen moment aan dat dit de juiste keuze voor mij was. Ik kijk er erg naar uit om naar Odense te komen. Mijn grote ambitie is om titels te winnen met Odense Handbal, en voor het Nederlands elftal te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mezelf zowel als speler en als persoon in Odense Handbal kan ontwikkelen. Ik twijfel er niet aan dat het een goede stap in mijn carrière is om naar Odense te komen, en ik zal er alles aan doen om mijn doelen te bereiken. "

Kelly Vollebregt, foto archief HSP / Tina Kolthof

Kelly Vollebregt is 25 jaar en komt oorspronkelijk uit Delft. Ze verlaat deze zomer dus Borussia Dortmund waar ze sinds 2019 speelt. Van 2007 tot 2013 speelde ze voor Quintus waarna het voor twee seizoenen naar Koblenz/Weibern ging. Op het EK U19 in 2013 (Denemarken) werd Vollebregt gekozen in het All Star Team. Daarna speelde de flankspeelster tussen 2015 en 2019 voor TuS Metzingen. Vollebregt maakte deel uit van de longlist van Oranje dat zich voorbereidt op het komende EK in Denemarken. In het oranje shirt kwam ze tot 7 interlands.

Bij Odense spelen op dit moment Tess Wester, Loïs Abbingh en Nycke Groot. Laatstgenoemde kondigde onlangs aan na dit seizoen te stoppen met tophandbal. De nu behoorlijk Nederlands getinte club zat niet stil op de transfermarkt en trok Dione Housheer (Nykobing) en Bo van Wetering (Metzingen) eerder aan voor komend seizoen.

cover foto Odense

Deel dit bericht