Handbalshop
Odense en Kopenhagen hangen aan een touwtje

Odense en Kopenhagen hangen aan een touwtje

10 februari 2019, 18:10 uur

Door Frits Feuler– Odense en Kopenhagen zijn er niet in geslaagd de topploegen Metz en Rostov-Don in hun groep 1 van de Champions League een of twee punten af te snoepen om daarmee een wat zekerder uitgangspositie voor de laatste drie duels te creëren. Die zekerheid zou dan moeten leiden tot plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League.

Metz had thuis, tegen Kopenhagen, halverwege al een 17-11 voorsprong op het bord gezet. In de tweede helft, met de vlot scorende Grace Zaadi Deuna (7 treffers uit 8 pogingen) en Xenia Smits (3 uit 7 en twee assists) konden de Deense gasten niets meer toevoegen. De Franse suprematie van de ploeg van de nieuwe Oranje-bondscoach Emanuel Mayonnade (35) bleef groot. Kopenhagen kon een verschil met dubbele cijfers niet voorkomen: 36-24. Debbie Bont scoorde 3 uit 4, Larissa Nüsser tekende voor 2 uit 5 en 1 assist en Kelly Dulfer liet één kruisje uit twee pogingen achter haar naam zetten.

Odense

In Denemarken nam Odense het op tegen Rostov-Don. Bij 5-5 kwam de vijfde gelijke stand op het bord, daarna stoomde de Russische machine – met Iliia Managarova (6 treffers) – op en lag halvewege al in redelijk gewonnen positie: 13-17. Bij 21-30 stond het grootste verschil op de bordjes. Loïs Abbingh scoorde 3 uit 7 en had één assist. Doelvrouwe Anna Sedoykina stopte 9 van 29 schoten (31%). Met wat extra krachten kon Odense dat verschil uiteindelijk tot 4 reduceren: 26-30. Bij de Deense ploeg kwam Althea Rebecca Reinhardt tot 5 stops op 24, goed voor 21 %. Tess Wester belandde met 1 op 12 stops (8 %) in de boeken.

EHF Cup

In de EHF Cup sloot Bietigheim thuis af tegen het zwakke Roemeense Cisnadie met een 29-17 zege. Te weinig om volgende maand in de volgende ronde door te gaan. Metzingen verspeelde ook een plek bij de laatste acht door verlies bij koploper Siofok: 32-25. De namen van Esbjerg, Storhamar, Siofok, Hernoing Ikast, Viborg, Krasnodar Podravka en Nykobing komen binnenkort in de balletjes bij de EHF-loting in Wenen.

Challenge Cup

Quintus was ook in het tweede Nederlands onderonsje met V&L de sterkste (23-19) en mag hopen op een mooie loting voor de kwartfinale. De vrouwenploeg van Visé redde het in het tweede duel in de Challenge Cup weer niet tegen het Zweedse Kristianstad. Na de 17-27 nederlaag op zaterdag was de Zweedse opponent ook een dag later te sterk: 25-14 (17-6).

BENE-League-ploeg BM Visé won, na een 14-16 ruststand, nipt met 31-32 in Wit-Rusland bij het tamelijk onbekende Masheka Mogilev. Siarhei Mikhalchuck (10), Aliaksei Haisa (8) en Pavel Duda (8) waren de grote plaaggeesten voor de Belgen. Hamza Hadzic (5 uit 6), Nuno Carvalhais (5 uit 7) en Sergio Rola (4 uit 8) waren trefzeker voor de ploeg van Korneel Douven. Jonathan Lupica in het Belgische doel viel op met een stoppercentage van 8 op 28, goed voor 29 %. Zondag 17 februari is de return (16 uur) in Visé.

Laatste update: 10 februari 2019, 18:41 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct