Nieuws

Oefenduel vrouwen Duitsland tegen Nederland in Groningen en Oldenburg

Door Frits Feuler– De Duitse nationale vrouwenploeg start 2019 met een dubbelinterland tegen Nederland. Het duel tegen de bronzen medaillewinnaar van het EK 2018 vindt op zaterdag 23 maart (18 uur) in de EWE Arena in Oldenburg plaats. Een dag eerder ontmoeten de beide ploegen elkaar in Groningen.

Kaarten voor Oldenburg zijn vanaf 26 januari (10 uur) verkrijgbaar via dhb.de/tickets alsook via telefoon 00-49 -1806/997723. Teamtickets zijn voor Oldenburg te boeken via dhb.de/teamticket.

“We hebben het voorbije EK voor onze ploeg geanalyseerd en belangrijke informatie verzameld,” aldus de bondscoach van de Duitse vrouwen Henk Groener. “Voor de ontwikkeling van mijn ploeg zijn duels zoals tegen Nederland belangrijk om verder door te kunnen gaan op de positieve resultaten van het EK in Frankrijk.”

De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was bij dat EK. Duitsland verloor met 27-21. Vier dagen later won Nederland de bronzen medaille tegen Roemenië. Kort na dit EK maakte het NHV bekend dat bondscoach Helle Thomsen vertrok bij de succesvolle équipe.

Oldenburg is een belangrijke plaats voor de Duitse vrouwenploeg. In september 2017 startte daar de EK-kwalificatie tegen Litouwen. Bij het WK 2017 was de EWE Arena een van de speellocaties.

Het duel tegen Nederland is voor de Duitse ploeg de afsluiting van de eerste voorbereidingsperiode in 2019. Daarna organiseert Henk Groener met de speelsters drie regionale stages (in nood/oost, zuiden en westen). Eind mei/begin juni vindt het WK-play-off-duel met Kroatië plaats. Eerst een uitwedstrijd, dan het tweede duel in eigen omgeving.

Deel dit bericht