Nieuws

Oefenwedstrijd Oranjedames tegen Montenegro afgelast

Van de Redactie - In voorbereiding op het EK zou het Nederlands Damesteam op 28 november een oefenwedstrijd spelen tegen Montenegro in Den Bosch. Deze wedstrijd is afgelast. Montenegro heeft zich teruggetrokken.

Om de spelersgroep een wedstrijdprikkel te geven op weg naar het EK wordt er onderling een besloten wedstrijd gespeeld. Montenegro is ook een van de 16 deelnemende ploegen aan dit EK en komt in poule A uit tegen Frnakrijk, Denemarken en Slovenië.

 

De groep van 18 komt maandag 23 november op Papendal bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen voor een ‘bijzonder’ EK. Bij aankomst wordt iedereen getest. Als alles klip en klaar is, kan de bondscoach met de speelsters aan de slag.

Ook op het EK is het wennen: de arena in Tronheim komen geen fans. Voor iedere ploeg een vreemde gewaarwording. Ook voor de wereldkampioen!

Nederland speelt de groepsduels in groep C achtereenvolgens tegen Servië (4 december), Kroatië (6 december) en Hongarije (8 december). De eerste drie uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde waarin poule A/B en C?D samen gevoegd worden. Behaalde punten tegen ‘doorstromers’ gaan mee over. In groep D komen Roemenië, Noorwegen, Duitsland en Polen uit.

Deel dit bericht