Olympia’89 wint thuis nipt eerste promotiewedstrijd van Aristos

De handballers van Olympia’89  hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd om een plaats in de eredivisie met een nipte 25-24 overwinning tegen het de Amsterdamse eredivisionist Aristos gewonnen.

De thuisploeg heeft zo ongeveer de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan. Hoewel men daar wel de kansen voor heeft gekregen, werd de marge echter niet groter dan drie doelpunten.

In de beginfase gaat het scoren moeilijk bij beide ploegen. Maar het is de thuisploeg die de eerste treffer laat aantekenen: 1-0.  Na tien minuten staat het pas 4-2. Het publiek wordt niet echt verwend met veel doelpunten, maar ziet wel Wout van Ieperen geblesseerd van het veld gaan. Later in de wedstrijd kan hij weer terugkeren.

Halverwege die eerste helft staat het 6-5. De spanning vergoedt echter veel want bij 8-8 komt Aristos weer op gelijke hoogte. Toch kan Olympia weer weglopen naar een verschil van drie doelpunten (12-9),   gevolgd door de 13-10 ruststand.

Die marge van drie punten blijft in de tweede helft lang op het scorebord staan. Maar als de sterk spelende doelman Erwin van Elzen er geblesseerd af moet, komt Aristos meteen terug naar 19-18. Geert van de Goor zorgt met de 23-20 weer voor een marge van drie, met nog vijf minuten te spelen. Bij 24-22 stopt de ingevallen doelman Rik Horbach nog een zevenmeter maar niet veel later wordt hij toch weer gepasseerd en wordt het 24-23. In de laatste twee minuten scoren beide ploegen nog eenmaal hetgeen de 25-24 eindstand oplevert.

Volgende week staat de return in Amsterdam op het programma. Het wordt een spannende  aangelegenheid. Beide ploegen zijn toch wel redelijk aan elkaar gewaagd, dus zal ook dan de spanning te snijden zijn..