Nieuws

Olympia ’89/DOS’90 speelt finale voor één plaats in eredivisie

Arbo Rotterdam gedegradeerd

Tot tien wedstrijden voor het einde van de regulier competitie speelden de handballers van Olympia’89/DOS ’90 uit Oss een troosteloze competitie in de eerste divisie. Na zestien wedstrijden stond men op een negende plaats met vijftien punten. Plotseling kreeg de ploeg van trainer coach Frans van Erp de geest. Negen wedstrijden werden er gewonnen en slecht een keer werd een punt verspeelt toen men met 28-28 gelijkspeelde bij DIOS.

Men steeg naar de vierde plaats en won de vierde periode met overtuiging. Waar niemand twee maanden eerder nog rekening meer mee had gehouden was toch gerealiseerd. De nacompetitie werd gehaald en drie wedstrijden later is weet men ongeslagen de finale van de nacompetitie te behalen. Voor de tweede keer werd eredivisionist ARBO Rotterdam verslagen dat daarmee definitief is gedegradeerd. Na een de 16-14 ruststand zegevierde de ploeg uit Oss met 32-27.

Gemakkelijk kwam die overwinning niet tot stand de 11-6 voorspong van de thuisploeg slonk deze langzaam maar zeker weg en de Rotterdammers kwam aan het beging van de tweede helft weer terug tot op een punt: 16-15 en 17-16. Daarna stonden de rood-zwarten weer op. Met keeper Erwin van den Elzen en Chiel van Iperen in een glansrol liep men weer uit naar 25-21 Na de derde twee minuten straf van Chiel van Iperen die al zeven keer had gescoord en niet veel laten een tweede een tweede tijdstaf voor de ploeg uit Oss die daarmee in dubbelondertal kwamen leken de Rotterdammers nog te gaan profiteren: 26-24 echter de 27-24 die Olympia in ondertal scoorde was een tik voor Arbo die de thuisploeg vervolgens weer zagen uitlopen maar 30-26 en daarmee was het gedaan; Uiteindelijk zegevierde Olympia met 32-27.

Volgende week speelt men de laatste wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen WHC. Wie de tegenstander gaat worden in de finale voor een plaats in de eredivisie is nog ongewist nadat Aristos afgelopen zaterdag met 28-27 verloren heeft van Nieuwegein. Op papier heeft Havas dat nog twee wedstrijden moet spelen de beste papieren op dit moment. Volgende week speelt de ploeg uit Almere thuis tegen Nieuwegein. De week daarna volgt dan de beslissende wedstrijd uit tegen Aristos.  

Deel dit bericht