Olympia DOS komt één goal tekort voor promotie

Door Olympia DOS- De handballers van Olympia'89/DOS'80 zijn er niet in geslaagd om rechtstreeks te promoveren. Op de laatste speeldag speelden de Ossenaren gelijk bij NHC (25-25 na een ruststand van 15-13), terwijl concurrent Havas won. Die ploeg wipte dientengevolge op de laatste speeldag over Olympia heen naar de tweede plaats, die vanmiddag met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid promotie oplevert.

De rood-zwarten kunnen via de nacompetitie alsnog promoveren naar de eredivisie, maar die opdracht is veelomvattender dan die van zaterdagavond. Winst bij NHC zou volstaan om tweede te worden en hopen op gunstige andere, maar ook te verwachten resultaten.

De ploeg van Frans van Erp ging ook vlot van start, met een tussenstand van 3-7 tot gevolg. Maar daarna stortte het goede spel tijdelijk als een kaartenhuis in elkaar; de voorsprong van 4 punten werd ingeruild voor een achterstand van 3 (13-10). Met terugwerkende kracht kun je wel stellen dat daar de promotie werd 'weggegeven'.

Voor rust knibbelde Olympia een klein beetje van de achterstand af en na de rust was de achterstand helemaal weggepoetst: na een minuut of tien 19-19 en 20-20. Met nog een kwartier op de klok was daar zelfs weer de eerste Osse voorsprong (20-21), maar in de spannende slotfase kon de stijgende lijn niet worden vastgehouden. NHC maakte 21-21 en maakte telkens daarna de op voorsprong komende treffer. De niet fitte Chiel van Iperen had het gelukkig nog op zijn heupen in de slotfase, waardoor hij telkens de gelijkmaker kon produceren. Maar die 25-25 viel pas 12 seconden voor tijd, waardoor Olympia te weinig tijd had om een zege te bewerkstelligen en daarmee de tweede plek veilig te stellen.

Later op de avond bleek het punt niks waard, omdat Havas wel won. Vorig jaar was Olympia één gelijkspel af van promotie, nu een doelpunt. Het team komt dus steeds dichter bij een gang naar de eredivisie en mogelijk gebeurt dat alsnog via de nacompetitie.

Meer info over de nacompetitie volgt in een later stadium.

Scores Olympia: Jordi van Erp 5, Geert van de Goor 5, Chiel van Iperen 4, Thomas van Kessel 4, Twan van Iperen 3, Kevin de Leeuw 3, Joeri Dorrestein 1.