Olympia/DOS houdt net voldoende marge over voor zege

Door Olympia/DOS - Het kostte bloed, zweet en tranen, maar de handballers van Olympia’89/DOS’80 grepen zaterdagavond de winst bij promovendus HVV’70: 29-30 na een ruststand van 13-16. Door dit resultaat blijft de Osse eerstedivisionist samen met WHC-Hercules koploper, met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Beide helften liepen volgens hetzelfde stramien: Olympia startte goed, bouwde een mooie voorsprong op, die het op het einde bijna weer verspeelde.

Tikje

Om bij het tweede bedrijf te beginnen: bij 20-25 en later bij 23-27 leek er niet veel aan de hand voor het team van trainer Frans van Erp. Maar drie tegengoals op rij en de tegenstander had weer geloof. Geert van de Goor (26-28), Kevin de Leeuw (27-29) en Wout van Iperen (28-30) bezorgden HVV’70 telkens weer een tikje als een gelijke tussenstand in zicht was.

Opgeven deed de thuisploeg echter nooit, want telkens kwam het ook weer terug tot slechts een punt achterstand. Bij 29-30 en een halve minuut op de klok had de formatie uit Voorschoten zelfs met balbezit de kans om gelijk te maken. De verdediging van de rood-zwarten stond echter als een huis en het HVV-schot eindigde in het Olympia-blok. Winst binnen dus!

Frans van Erp, trainer

In de eerste helft had Olympia ook een mooie voorsprong (5-10), maar verspeelde die helemaal (13-13). Vanaf daar kon de ploeg dus opnieuw beginnen. Drie doelpunten op een rij zorgden toch voor een goed gevoel bij rust: 13-16. Het bleek niet de voorbode van een zorgeloze tweede helft. Wel een tweede helft die ternauwernood een goed einde kende.

Knieblessure

Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen titelconcurrent DIOS. Wat kan Olympia allemaal uit deze wedstrijd meenemen? De wetenschap dat Wout van Iperen (die zaterdagavond de wedstrijd moest volmaken op schoenen van coach Leon Scheepens omdat zíjn schoenen kapot gingen) een machtig wapen blijft in de break, dat Harm van Iperen en Erik Loeffen weer goed op schot zijn respectievelijk vanaf de cirkel en vanuit de tweede lijn en Kevin de Leeuw in goede vorm steekt op de linkerhoek.

Olaf Langens deed mee in de plaats van Jordi van Erp, die eerder in de week op Papendal een ernstige knieblessure lijkt te hebben opgelopen. Maandag is de uitslag van de mri-scan, maar de jeugdinternational lijkt er in elk geval minstens enkele maanden uit te liggen.

Scores Olympia: Wout van Iperen 8, Erik Loeffen 5, Kevin de Leeuw 4, Harm van Iperen 4, Geert van de Goor 3, Chiel van Iperen 3, Frank Loeffen 2, Frennie Bens 1.