Ook Duitsland te sterk voor Oranje handballers bij EYOF toernooi

Donderdag stond de kruiswedstrijden tijdens het handbaltoernooi bij het EYOF in Utrecht op het programma. De Nederlandse handballers moesten daarvoor tegen Duitsland aantreden in de strijd om de vijfde t/m de achtste plaats.

Ook deze wedstrijd wist de ploeg van bondscoach Harrie Weermen en Edwin Kippers niet tot een goed einde te brengen. Als snel staat Oranje op een 5-2 achterstand die alleen maar verder oploopt. Na twintig minuten staat het 18-6 voor de Oosterburen. In het laatste deel van de eerste helft kende Nederland een opleving en kwam terug tot 19-14 maar verder liet Duitsland het niet komen en bepalen vlak voor rust de ruststand op 20-14.

Na rust komt Nederland goed uit de startblokken en verkleint de achterstand tot drie doelpunten 21-18. Verder laat Duitsland Oranje niet terug komen. Met drie treffers op rij staan de Oosterburen weer op een verschil van zes doelpunten: 24-18 halverwege de tweede helft. Toch weet Oranje weer terug te komen naar een verschil van drie doelpunten 29-26. Als Nederland de kans op 29-27 mist loopt Duitsland toch weer weg. Via 32-17 wint verliest Nederland uiteindelijk met 35-28.

Scores Nederland: Rik Elissen 7, Niels Poot 6, Duncan Postel 4, Kay Smits 3, Ephrahim Jerry 3, Rene Jaspers 2, Marwin van Offeren 2 en Evert Kooijman 1.

Vandaag op 10.00 uur speelt Nederland de laatste wedstrijd tijdens het EYOF tegen Kroatie om plaats 7 en 8.