Nieuws

Ook Niels de Jong maakt de overstap van Aalsmeer naar Quintus

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Nadat Quintus zich heeft gehandhaafd in de BENE-League heeft het veel aantrekkingskracht op andere spelers. Opnieuw heeft het team van het technisch duo Alex Curescu/Jos Klepke een speler kunnen binnenhalen. Niels de Jong stapt over van landskampioen Aalsmeer.

De 21-jarige rechtshandige opbouwspeler maakte onlangs nog deel uit van de Aalsmeerselectie die de bekerfinale en de eindstrijd om de landstitel speelde. Hij is vanaf zijn twaalfde jaar lid van Aalsmeer. De Jong, die ook deel uitmaakte van Jong Oranje en een EK in Denemarken speelde: ,,Ik deed toen mee met een schoolhandbaltoernooi en ben op die manier bij Aalsmeer gekomen.”

,,De reden dat ik de overstap naar Quintus maak, is omdat ik simpelweg meer speeltijd in de BENE-League wil. Quintus is daar de geschikte club voor”, aldus De Jong die werkzaam is bij het bedrijf Multi Supplies van voorzitter Mike van der Laarse.

KWALITATIEF

Coach Jos Klepke van Quintus is verheugd met de komst van Niels de Jong. ,,Hij is een jonge, talentvolle schutter en die kunnen wij in de opbouw goed gebruiken. We hebben nu een gevarieerde opbouwrij en gaan er kwalitatief duidelijk op vooruit. Een aanwinst.”

Niels de Jong is de negende nieuwkomer bij Quintus na Yannick Boers (Hercules), Cas van der Harst (Oliveo), Tom de Bruin (Haro), Antoni Reniers (Volendam), Christ-Jan Franken (Haro), Ques Canninga (Haro/Snelwiek), Maarten-Jan de Koning (Hercules) en Luuk Obbens (Aalsmeer). De Heulse formatie komt komend seizoen met de hoofmacht uit in de BENE-League en met het talententeam in de eredivisie.

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

Deel dit bericht