Handbalshop
Ook Pepijn Michielsen verlaat Hellas en kiest voor Aalsmeer

Ook Pepijn Michielsen verlaat Hellas en kiest voor Aalsmeer

09 februari 2019, 09:30 uur

AD SPORT / Peter Lotman- Hellas raakt Pepijn Michielsen aan het einde van het seizoen kwijt. De 21-jarige opbouwspeler stapt over naar landskampioen Aalsmeer. Hij stond op het verlanglijstje van diverse topclubs. Na zijn stage in Denemarken heeft hij definitief besloten naar een ploeg in de BENE-League te gaan.

Pepijn Michielsen               foto Jet van Bergen en Henegouwen

Michielsen: “In Denemarken was het ongelofelijk gaaf. Het niveau ligt zó bizar hoog. De eerste training was aftasten en kijken of ik het niveau aan kon. Daarna zou worden besloten of ik naar een eerste divisieteam in de buurt moest om mee te trainen of bij de ploeg mocht blijven. Na de training kwam hoofdcoach, Nick Rasmussen, melden dat ik de hele week mocht blijven meetrainen. Voor mij was dat natuurlijk een groot compliment.”

“De kans dat ik naar het buitenland zou gaan, was tot dat moment nog groot. Daarna heb ik toch besloten dat niet te doen. Er waren andere opties in Nederland en ook in Duitsland en Denemarken. Maar ik wil mijn studie Finance &Control blijven combineren met het handbal. Dat kan bij Aalsmeer optimaal.”

Multifunctioneel

Topcoach Bert Bouwer ziet de multifunctionele Michielsen als een goede aanvulling op de manier van spelen zoals hij dat graag wil. Michielsen: “Het was een duidelijk gesprek met Bert. Ik denk dat ik met al die ervaren spelers heel veel kan leren. Aalsmeer is een ploeg die elk jaar voor de prijzen speelt. Voor mij een mooie stap om mij verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. Ik moet weer knokken voor mijn plek en dat motiveert me.”

Na trainer/coach Hans van Dijk en de linkshandige hoekspeler Robin Nagtegaal (beiden naar Volendam) is Pepijn Michielsen de derde kracht van het dit seizoen succesvolle Hellas die vertrekt. Ook voor de andere hoekspeler Donny Vink is veel belangstelling.

Aalsmeer trok vorige week al opbouwer en sterke verdediger Max de Maat aan van Quintus.

Laatste update: 09 februari 2019, 09:34 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct