Nieuws

Opnieuw Europees verlies TTH Holstebro

Door Frits Feuler– Op de derde wedstrijddag in het EHF-Cup-toernooi heeft TTH Holstebro, de club van Kaj Smits – die overigens niet speelde – het thuisduel verloren van het Portugese Porto: 31-33 (15-17). Verleden week leed de Deense ploeg haar eerste nederlaag, bij het Spaanse Cuenca (26-24). Het openingsduel tegen het Roemeense Constanta werd wel in winst omgezet: 29-25. Constanta en Cuenca komen maandagavond pas in actie. Elke ploeg heeft nog drie duels te gaan. De nummers een en twee uit de vier groepen gaan naar de kwartfinales.

In de Champions League bij de vrouwen zorgde de Duitse kampioen Thüringer (Kristy Zimmerman) bijna voor een stunt bij Ferencvaros dat zonder Danick Snelder speelde: 30-29 verlies (rust 17-12). Door deze zege is de Hongaarse ploeg gekwalificeerd voor de kwartfinale.

Holstebro,met Lynn Knippenborg en Inger Smits, keek thuis bij rust tegen een 14-15 achterstand aan. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid en won Holstebro met 32-26. Knippenborg en Smits scoorden ieder zes keer. Met nog drie duels op het programma staat Holstebro op plek acht (23-19), die aan het einde recht geeft om in de kampioenspoule uit te komen. Woensdag wacht het zware uitduel bij Kopenhagen, dan ontvangt men thuis Herning-Ikast, de nummer vijf (23-34). Het slotduel is bij Viborg, op plek 7 met 22 punten uit 23 duels.

Claudia Rompen      foto archief HSP

In de Deense eerste divisie won SonderjyskE, de ploeg van keepster Claudia Rompen opnieuw: op bezoek bij Hadsten pakte de nummer twee een 19-26 (8-11) zege. Met nog vijf duels te gaan telt SonderjyskE één punt achterstand op koploper Horsens dat wel nog één duel te gaan heeft, morgen uit bij Roskilde, de nummer 6. In deze divisie promoveert de kampioen en spelen de nummers twee en drie (DHG) om één plek in de hoogste Deense klasse.

In de hoogste klasse in Duitsland pakte Oldenburg – Isabelle Jongenelen en Myrthe Schoenaker – dure punten bij Buxtehuder: 20-27. Blomberg-Lippe (Angela Steenbakkers, Tessa van Zijl en Celine Michielsen) haalde het thuis vrij makkelijk van nummer voorlaatst Nellingen: 30-25. Neckarsulm, met Ana Pavovic, won thuis nipt van Bad Wildungen, de ploeg van trainster Tessa Bremmer-Cocx en Anouk Nieuwenweg, Maxime Struijs en Mariël Beugels: 28-27.

Jessy Kramer met Toulon naar kwartfinales Franse beker     foto Reza

Bietigheim – met Angela Malenstein, Maura Visser, Charris Rozemalen en Laura van der Heijden – pakte in eigen huis de volle winst tegen TusSies Metzingen (Delaila Amega, Jesse van de Polder, Kelly Vollebregt en Tamara Hagerty: 30-21. Laatstgenoemde ploeg blijft op die belangrijke plaats drie, met 14-22. Delaila Amega raakte kort na het begin geblesseerd aan haar knie, zo melden Duitse Social Media. Na haar vingebreuk die haar enkel weken aan de kant hield, is dit opnieuw een tegenvaller voor de international die volgende maand opnieuw opgeroepen is voor de dubbelinterland tegen Duitsland. Metzingen telt vier punten meer dan BVB Dortmund en vijf op Buxtehuder en Leverkusen, met nog elf duels te gaan voor de meeste teams.

In Frankrijk werden de achtste finales om de beker afgewerkt bij de vrouwen. Toulon Saint-Cyr Var Handball – Jessy Kramer en Jasmina Jankovic - kwam op bezoek bij Paris 92 tot een 19-26 zege.

Deel dit bericht