Nieuws

Opnieuw zware opdracht voor Sporting NeLo

Door Sporting NeLo- Na de winst in Tongeren wacht ons de volgende zware opdracht. Herpertz Bevo komt op bezoek! De Nederlanders haalden 0 op 6 na 3 speeldagen, maar zijn ondertussen herboren! Sindsdien pakten ze elke week punten en tellen er nu 9, evenveel als Sporting NeLo. Ook het doelpuntensaldo is hetzelfde: +17. Ze wonnen al van Quintus, Sasja, Volendam, Tongeren en speelden gelijk in Visé. Hun topschutter is... een Belg: Quinten Colman. Hij is nu zelfs topschutter van de BeNe-League met 59 doelpunten na 7 wedstrijden!

Bevo-trainer Jo Smeets

Bevo wordt getraind door Hasselaar Jo Smeets, nog ooit rechterhoek bij Sporting Neerpelt en nu assistent-bondscoach van onze Red Wolves! Met Jeroen van den Beucken hebben ze wellicht een van de betere linkerhoeken van de BeNe-League. Dat wordt een mooi duel met onze scoringsmachine op linkerhoek, David Denert. Andere sterke spelers bij Bevo zijn spelmaker Dario Polman (de mannelijke helft van een tweeling, de vrouwelijke helft is tophandbalster Estavana Polman), cirkelspeler Niek Jordens en linkspoot Augustinus.

Broederstrijd

Leuk om te weten is dat er een broederduel op het parket van Dommelhof gespeeld zal worden. Onze Robin Schoenaker neemt het op tegen broer Peter Schoenaker die ook op cirkel speelt bij Bevo.

Robin Schoenaker

Sporting zal nog geen gekwetsten recupereren maar Philippe Cnyrim is terug aan het trainen. Daan Versleeuwen zit er dicht tegen, maar Bevo komt wellicht nog net iets te vroeg. Coach Martin Vlijm zit zijn laatste van 3 schorsingsdagen uit tegen zijn ex-ploeg Bevo, waar hij enkele jaren actief was en er Nederlands kampioen mee werd. Hij kent het team dus door en door. Hun sterkte is dat ze al jaren met bijna hetzelfde team spelen en de automatismen zijn dus sterk aanwezig. Ze zijn niet zo snel uit hun lood te slaan.

Echter wil Sporting haar thuisreputatie hooghouden en graag winnen. Daarvoor hebben we opnieuw die goede verdediging nodig van de laatste weken, want dan kan je wedstrijden winnen. Onze supporters zijn echter ook heel belangrijk dus die willen we graag opnieuw betrekken om er een helse sfeer van te maken. Allemaal achter het team!

Zaterdag 24 november, 20.15 uur, sporthal Dommelhof: Sporting NeLo – Herpertz BEVO.

Deel dit bericht