Handbalshop
Opzet nacompetitie dames Eredivisie gewijzigd

Opzet nacompetitie dames Eredivisie gewijzigd

28 januari 2018, 14:04 uur

Nu de competitie in de dames eredivisie zo langzaam naar het einde loopt, komt ook weer de nacompetitie in zicht. Het blijkt dat er nog weinig mensen bekend zijn met de nieuwe opzet van die nacompetitie.

In het verleden werd in een kampioenspoule met de nummers 1 t/m 6 uit de reguliere competitie een complete competitie gespeeld. Daarna gingen de nummers één en twee in een 'best of three' strijden om de landstitel. Dit seizoen ziet die nacompetitie er compleet anders uit.

Ook dit seizoen plaatsen de nummers 1 t/m 6 zich voor de nacompetitie maar er wordt nu geen competitie gespeeld. Middels een afvalsysteem wordt er in drie rondes gespeeld om de landstitel en de eindrangschikking.

RONDE 1  Kwartfinale

In de eerste ronde  zijn de nummers 1 en 2 vrijgesteld.

De nummers 3, 4, 5 en 6  spelen in een 'best of two' op 17/18 maart en 31 maart/1 april volgens onderstaand systeem:

Wedstrijd A: nummer 6 tegen de nummer 3

Wedstrijd B: nummer 5 tegen de nummer 4

RONDE 2  Halve finale

De nummers 1 en 2 stromen weer in en spelen in een 'best of two' op 7/8 april en 14/15 april tegen de winnaars uit RONDE 1.

Wedstrijd C: nummer 1 van de competitie speelt tegen de winnaar van wedstrijd A

Wedstrijd D:  nummer 2 van de competitie speelt  tegen de winnaar van wedstrijd B

Wedstrijd E:   De verliezer van wedstrijd A speelt tegen de verliezer van wedstrijd B om plaats 5 en 6

RONDE 3  Finale

Wedstrijd F:  De winnaar van wedstrijd C speelt tegen de winnaar van wedstrijd B in een 'best of three' om de landstitel op 21/22 april, 28/29 april en indien nodig op 5/6 mei.

Wedstrijd G: De verliezer van wedstrijd C speelt tegen de verliezer van wedstrijd D op 21/22 april en 28/29 april in een 'best of two' voor de plaatsen  3 en 4.

 - Bij de start van de 'best of three' om de landstitel begint het hoogst geëindigde team in de reguliere competitie met een thuiswedstrijd.

 - Voor alle 'best of two' wedstrijden geldt dat het hoogst geëindigde team in de reguliere competitie start met een uitwedstrijd.

DEGRADATIE

De nummers 7 t/m 10 van de reguliere eredivisie spelen zoals vanouds in een hele competitie om de degradatie (de nummer 10). De nummer 9  speelt promotie/degradatiewedstrijden tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste divisie. De ploegen krijgen ook weer bonuspunten bij aanvang van de nacompetitie.

Teams

Nummer 7  

Nummer 8 

Nummer 9

Nummer 10

    Bonuspunten

4

3

2

1

De wedstrijden worden gespeeld op

17/18 maart

31 maart /1 april

7/8 april

14/15 april

21/22 april

28/29 april

 - De nummer 10 degradeert aan het einde van de nacompetitie naar de eerste divisie.

 - De nummer 9 speelt aan het einde van de nacompetitie tegen de winnaar van de nacompetitie uit de eerste divisie in een 'best of two' om een plaats in de eredivisie op 5/6 mei en 12/13 mei.

 - Alle tien de eredivisieploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale van het bekertoernooi.  

Laatste update: 28 januari 2018, 22:18 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct